Entra selger i Bærum

Entra Eiendom selger Grini Næringspark 13 på Østerås i Bærum for 105,5 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det opplyses i en børsmelding torsdag. Entra, med adm. direktør Kyrre Olaf Johansen i spissen (bildet), skriver i børsmeldingen at budet er akseptert etter en strukturert salgsprosess med offentlig annonsering.

Eiendommens brutto årlige leieinntekter før eierkostnader er i underkant av 6,9 millioner kroner. Ved utgangen av tredje kvartal 2009 var eiendommen verdivurdert til 86,1 millioner i Entras balanse, slik at bokført salgsgevinst ligger an til å bli nærmere 20 millioner.

Med brutto årlige leieinntekter på 6,9 millioner kroner og en salgssum på 105,5 millioner, gir det en brutto yield på 6,54 prosent. Gitt ”normale” eierkostnader, ser transaksjonen ut til å ha en netto yield på rundt 6,1 prosent. Det kan være nok en indikasjon på at markedet er i ferd med å flytte seg, selv om eiendommen har lang leiekontrakt.

Ifølge Entra var det til sammen syv budgivere, der det børsnoterte shipping- og eiendomsselskapet Havila Ariel ASA til slutt fikk tilslaget. Transaksjonen forventes sluttført i desember 2009, og salget er betinget av en due diligence-gjennomgåelse. Selgers rådgiver er UNION  Norsk Næringsmegling AS.

Entra skriver i børsmeldingen at de har ambisjoner om verdiskapning og vekst gjennom aktiv utvikling og foredling av selskapets portefølje, blant annet basert på Entras prosjektutviklingsmiljø. Selektive salg av ferdigutviklede eiendommer er en integrert del av selskapets strategi, blant annet for å frigjøre finansiell kapasitet til nye investeringer.

Statens Strålevern har sitt hovedkontor i Grini Næringspark 13 og leier hele eiendommen. Leiekontrakten løper ifølge Havila frem til 31.03.2027, altså over 17 år til. I tillegg har leietaker en opsjon på 10 år. Leiearealet er ca. 4500 kvadratmeter, som tilsvarer en kjøpesum på 23 444 kroner kvadratmeteren. Årlige leieinntekter impliserer også en leiepris på 1530 kroner kvadratmeteren.

Havila opplyser i en pressemelding at investeringen er i tråd med selskapets investeringspolicy om å investere i lange og sikre kontantstrømmer med liten motpartsrisiko. Investeringen gir etter selskapets vurdering en god avkastning. Etter at handelen er gjennomført, har Havila Ariel ASA en portefølje bestående av fem eiendommer med totalt ca. 77 500 kvadratmeter leieareal til en verdi av 2 milliarder kroner.

Grini Næringspark ligger langs Griniveien, mellom bebyggelsen og markagrensen øst i Bærum, ca fem minutter fra Røa med bil. Næringsparken er gateadressen til 15 bygninger med til sammen ca. 60 000 kvadratmeter utleibart areal.

Powered by Labrador CMS