Vil ha Norges største senter

Steen & Strøm vil at Økern sentrum skal bli Norges største handelssenter, men møter motbør fra Plan- og bygningsetaten.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Ifølge Groduddalen.no skal handelssenteret bli et opplevelsessentrum for hele byen, og det skal også romme boliger for flere enn 10 000 mennesker. Dette kom frem under en presentasjon for bydelsutvalget i Bydel Bjerke torsdag. Steen & Strøm ønsker hele 60 000 kvadratmeter til handelsarealer.

− Økern er et av Oslos fem knutepunkter. Dessuten er det store muligheter for å bygge nytt med løsninger til miljøgjenbruk på Økern, sa Henrik Larsen, ansvarlig for Økern-utbyggingen i Steen & Strøm. Larsen mener Økern nå er et «ikke-sted», men at området har et stort potensial.

Les også: Norge fullt for kjøpesentre

Les også: Vil bygge ny bydel

Steen & Strøm er også opptatt av at Økern sentrum skal ha en bærekraftig byutvikling med blant annet hotell og konferansesenter. I tillegg vil de ifølge Groduddalen.no legge til rette for alt fra bibliotek, flerbrukshall, badeland og kino til nye boliger og kontorbygninger.

Steen & Strøm er i jevnlig dialog med Statens Vegvesen om planene. − Vi har en kontinuerlig kontakt med dem og mener planene om Økern sentrum vil fungere med det veinettet vi har i dag. Vi har sagt at vi vil ferdigstille dette prosjektet samtidig med vegvesenets ferdigstillelse av veiutbyggingen i Økern-området høsten 2012, sa Henrik Larsen.

Han håper politikerne vedtar en utbygging våren 2009. Informasjonssjef i Plan- og bygningsetaten, Dagny Gärtner Hovig, mener imidlertid at det planlagte handelsarealet er for stort.

− Vi har antydet at 25 000 kvadratmeter er mer passende, men dette er ikke avklart ennå. Dette er en stor sak som det tar lang tid å behandle, sa Hovig, ifølge Groruddalen.no.

 

(Ill: Space Group Arkitekter og Ghilardi & Hellesen Arkitekter)

Powered by Labrador CMS