Vil utvikle 60.000 m2

Publisert Sist oppdatert

 

– Gjennom dette tomtekjøpet har NCC gjort det mulig for Vålerenga å realisere vår drøm om egen stadion. NCC var tidlig med i prosessen rundt planleggingen av nytt stadionområde og har vært en solid støttespiller, både faglig og finansielt, for Vålerenga gjennom hele prosessen, sier Tom Krøning, styreformann i Vålerenga Kultur og Idrettspark AS.

I går ble det kjent at NCC kjøper et tomteområde på Valle Hovin av Vålerenga Kultur og Idrettspark AS, for å utvikle 60.000 kvadratmeter kontor bestående av opptil fem kontorbygg. 

NCC har god kjennskap til Helsfyrområdet. Tidligere har NCC utviklet og bygget blant annet Fyrstikktorget, Helsfyr Panorama og sitt prisbelønte hovedkontor i Østensjøveien 27, som stod ferdig i desember 2013.

Les også: Øst knuser vest

Les også: Flere byggetillatelser til næringsbygg

– For oss i NCC er det spennende å kunne være en del av denne områdeutviklingen. Vårt mål er at Valle Hovin med sin nye stadion, nytt boligområde, barnehage, skole og nye arbeidsplasser vil bli en bærekraftig og levende bydel, sier Manne Aronsson, administrerende direktør NCC Property Development. 

Les også: Fikk ja til boliger på Valle Hovin

I tillegg til moderne kontorlokaler planlegges det ulike handels- og servicetilbud på gateplan i de nye byggene.

Ifølge Finansavisen skal prisen for tomten være rundt 300 millioner kroner. 

Kontorbyggene sertifiseres i henhold til miljøsertifiseringssystemet BREEAM NOR. Dette innebærer et økt fokus på inneklima, økologi, livssyklus, avfall, samt energi- og vannforbruk.

– Med nærheten til nye Vålerenga stadion og servicetilbudene som vil finnes der, kollektivknutepunkt og samtidig nærhet til sentrum mener vi det nye kontorområdet vil være attraktivt i leiemarkedet. Byggene vil samtidig ha en god profilering mot motorveien og stadionområdet, sier Aronsson. 

Les også: Kjøper på Helsfyr

 

 

 

Powered by Labrador CMS