Vil investere over 2 milliarder

Publisert Sist oppdatert

– Reguleringsplanene kommer nok til å bli endret noe, men vi snakker om 700 leiligheter samt noe næring. Totalt dreier det seg om i overkant av 70.000 kvadratmeter, sier daglig leder i Kanalbyen Utvikling, Sven Erik Knoph.

Les ogå: Hotellkrig i Kristiansand

Partner på plass i løpet av juniOmrådet det er snakk om er et større havneområdet på vestsiden av Odderøya, et område som ligger i umiddelbar nærhet til Kristiansand sentrum.

Allerede i 2003 bestemte bystyret i Kristiansand seg for å bygge ny havn i Kongsgård Vige. De flyttet etter noen år fra det 40 mål store området på vestsiden av Odderøya til det nye, 100 mål store nye havneområdet.

Med denne flyttingen ble det gamle havneområdet ledig for byutvikling. Det er selskapet Kanalbyen Utvikling som skal stå for utviklingen, sammen med en partner. Kanalbyen Utvikling eies av Kristiansand Havn.

Les også: Her er et av Europas største businessområder

Les også: Skien Brygge skal bli pilotprosjekt

Fellestrekk med Bjørvika– Dette er en utvikling som har mange fellestrekk med den utviklingen vi har sett i Bjørvika. Området det her er snakk om er på omtrent samme størrelse som Sørenga, sier partner og eiendomsadvokat hos advokatfirmaet Torkildsen, Tennøe & co, Andreas Iversen.

Han har blant annet jobbet med en risikoanalyse for prosjektet, samt vært leid inn i forbindelse med advokatarbeidet.

– Interessen for prosjektet har vært stor, både fra lokale og nasjonale aktører, sier Iversen.

Les også: Thon rykker frem i Bjørvika

Les også: Nytt milliardbygg i Bjørvika

Skal bli fleksibeltTrolig vil partnere være på plass i løpet av juni og de vil da gå i gang med å justere reguleringsplanene. I planene ligger det nemlig næringslokaler i byggenes førsteetasjer. Utbygger vil gjerne gjøre planene mer fleksible slik at det kan være mulig å ha bolig også i første etasje, men at det samtidig kan være mulig å ta flere etasjer i bruk til næring. Tanken er at prosjektet skal være mer fleksibelt i forhold til etterspørselen i markedet.

Powered by Labrador CMS