Vil ha kortere vei til hytta

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsmegler og Vestfold-patriot Tore Solberg i Z-Eiendom i Tønsberg sier Vestfold bare vokser i popularitet, og takker bedre veier og kort avstand til Oslo.

– Vi opplever at Vestfold bare blir hottere og hottere. Nå har jeg helt konkret tre personer som har eiendommer på Sørlandet, altså fra Kragerø og nedover, som nå vurderer å flytte oppover fordi at det blir for langt å reise. Vi er halvannen time fra Oslo og da blir hytta mye mer anvendelig enn om den ligger fire timer unna. Man kan snakke om helikopter og sjøfly, men det er ofte både nødvendig og flott å kunne hive seg i bilen å være på jobben innen halvannen time.

Les også: Tungsolgt hytteluksus

Les også: Norden lokker hotellgigantene

Også meglerkollega Fredrik Thoring i Meglergaarden i Østfold forteller at gode veier og korte avstander er avgjørende når folk kjøper hytte.

– I Østfold kan man ta fire felts motorvei nesten helt frem til hytta. Det er klart at det gjør sitt. Korte avstander med supre veier gjør at Østfold har et fortrinn, sier Fredrik Thoring, megler og medeier i Meglergaarden.

Les også: Kjøpers marked på fjellhytte

Les også: Her er det dyrest å bo på hotell

Advarer mot utlandetDe siste årene har flere nordmenn kjøpt eiendom til rabatterte priser i utlandet. I fjor kjøpte 6.100 husholdninger feriehus i utlandet og opp mot 86.000 husholdninger har i følge Prognosesenteret hytte i utlandet.

Solberg frykter mange av dem kan få seg en negativ overraskelse.

Les også: – Feriebolig i Spania? Ikke forhast deg

Les også: Vil øke skattetrykket på ferieboliger

– Det er nok en del som har slengt seg på denne bølgen, men jeg er redd for at de kommer til å få seg en karamell.

I følge Solberg er det tre forhold man spesielt bør tenke over.

1. Solberg tror at prisnivået i utlandet skal videre ned. Det er så mye å ta av der ute at man ikke kan være sikker på om bunnen er nådd.

2. Det er ikke bare lett å være på hytta i Spania eller Frankrike, eller hvor det måtte være, mens tenåringsbarna er hjemme alene i Norge.

3. Det kan plutselig bli innført en eller annen form for skatt for utlendinger, eller en vesentlig økning av eiendomsskatten der du har feriehus.

Powered by Labrador CMS