Vil gi næringslivet luft under vingene

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsker å utvikle en business park som legger til rette for aktiviteter som er tett knyttet opp til det trafikale knutepunktet som Bergen Lufthavn Flesland er. Det betyr at vi vil legge til rette for næringsvirksomhet som nyter godt av nærheten til flyplassen. Dette skal bli del av en airport city, sier prosjektdirektør hos Linstow, Tore Bjørke.

Les også: – Store eiendommer på vei ut i markedet

Inspirasjon fra ManchesterPlanene innebærer hele 200.000 kvadratmeter nye næringsarealer. Utviklerne ser for seg alt fra kontorlokaler, hotell og konferansefasiliteter, men også litt handel.

– Her vil man finne alt som bidrar til å skape et pulserende byliv, men unntak av boliger, sier Bjørke.

Ser man til flere av storbyene i Europa, så ser man at det rundt mange av dem vokser opp et rikt næringsliv. Dette er nå i ferd med å skje for eksempel på Gardermoen, selv om det der har tatt vesentlig lenger tid enn man hadde forventet. Aktørene bak prosjektet på Flesland har blant annet hentet inspirasjon fra Manchester.

Les også: Vil forby de dårligste næringsbyggene

Les også: Ikke tro på forbud

– Det som har skjedd i Manchester er et eksempel på hva vi håper å få til i Bergen. Der har flyplassen blitt et knutepunkt og et kraftsenter for bedrifter som har behov for kommunikasjon ut av regionen. Dersom man ser på hvilke bedrifter som holder til i bergensregionen, så er det svært mye utadrettet virksomhet. Det er havbruk og det er olje og gass. Vi vil legge til rette for at slike selskaper får et godt tilholdssted med moderne kontorfasiliteter og det man trenger av lokal service på Flesland, sier Bjørke.

Parallelt med utviklingen av flyplassenDet som er unikt med den prosessen som nå skjer på Flesland, er at utviklingen av næringsarealene rundt flyplassen kommer til å bli utviklet samtidig som også flyplassen vokser.

Les også: – Leietakers marked

Les også: Uenige om leieprisene

– Vi får med andre ord mulighet til å utvikle flyplassbyen samtidig som flyplassen utvikler seg og det er unikt. Vanligvis kommer næringslivet inn i etterkant. Ved at ting skjer parallelt har man mulighet til å utvikle gode løsninger som fungerer sammen på en helt annen måte enn om man kommer inn i etterkant, sier Bjørke.

Han forteller at de derfor samarbeider tett med Avinor om de planene som de har på nabotomten.

– Vi samordner og koordinerer våre planer med dem. Vi er helt avhengige av et godt samarbeid, sier Bjørke.

Powered by Labrador CMS