Vil bygge kjøpesenter i Åre

Publisert Sist oppdatert

I den svenske vintersporthovedstaden Åre, ønsker NHP Östersund å bygge et 4000 kvadratmeter stort kjøpesentersenter. Selskapet eies av Trondheimsbaserte NHP Eiendom og Persson Invest. Hovedaksjonærer i NHP Eiendom er Øyvind Christensen og Reitan Eiendom.

Selskapet sitter på en tomt langs E14 vest for Åre som i dag er regulert for hotell. På denne tomten ønsker de nå å bygge et helt nytt kjøpesenter med plass til matvarebutikk og annen handel.

Les også: Reitan selger eiendommer for nærmere en milliard

Les også: Thon og Reitan kjøper kjøpesentre

Daglig leder i NHP Östersund, Ulf Ejenstam sier til avisen ÖstersundsPosten at de fortsatt er tidlig i prosjektet og at de enda ikke har levert inn søknad om å endre detaljplanen for tomten.

– Vi vet ingenting nå. Først må vi få vite hva Åre kommune syntes om planene, de har jo planmonopol, sier Ejenstam til avisen.

Les også: Veidekke og Rema satser sammen

Les også: Norsk shopping-eldorado i Bohuslän

Les også: Tvenge vil bygge gigantsenter i Strømstad

Bygger ikke for grensehandelSelv om tomten ligger vest for Åre og langs trafikkerte E14 ønsker ikke NHP å bygge for nordmenn på svenskehandel.

– Nei, det blir et vanlig kjøpesenter. Åre vokser og vi går inn i det for at vi tror det går an å drive handel. Vi vet at Rödkullen skal bygges og at Trondheim vokser, men nordmannen er ikke hovedgrunnen til at vi bygger, forklarer Ejenstam til ÖstersundsPosten, og legger til at NHP Eiendom aldri har bygget kjøpesenter for grensehandel.

Les også: Dæhlie møter motstand i Åre

Kommunalråden skeptiskPå et informasjonsmøte hvor også kommunalråd Leif Nord i Åre deltok ble prosjektet mottatt med blandede reaksjoner fra handelsstanden i kommunen. Kommunalråden i Åre poengterte at de vil høre på synspunktene før de beslutter å gjøre om detaljplanen for tomten.

Til ÖstersundsPosten sier kommunalråden at han personlig mener Åre må vokse mer før man etablerer mer handel.

Powered by Labrador CMS