AVTALE: F.v. distriktsleder Atle Monan i Veidekke Bygg Agder og eiendomssjef Tom Krusche Pedersen i AFK Eiendom.

Veidekke kapret byggekontrakt med AFK Eiendom

Veidekke skal bygge et produksjonsbygg for Kitron ved Longum Park i Arendal. Avtalen med AFK Eiendom, et heleid datterselskap av Arendals Fossekompani, er en totalentreprise med kontraktssum på 110 millioner kroner ekskl. mva.

Publisert Sist oppdatert

- Vi takker for tilliten og for at vi har kommet frem til løsninger som gjør at vi nå kan starte prosjektering og bygging av produksjonsbygget for Kitron på den flotte tomten som ligger ved E18 på Longum i Arendal. Alle involverte parter har bidratt med gode innspill, og vi ser nå frem til å videreføre det gode samarbeidet over i neste fase, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke Bygg Agder.

Det nye bygget på 7.500 m2 skal ivareta Kitrons krav til produksjonsarealer med tilhørende administrasjon og lager, og her vil det bli om lag 70 kontorarbeidsplasser og 220 arbeidsplasser totalt. Produksjonen består hovedsakelig av montering og ferdigstilling av elektriske komponenter, samt testing av disse. Kitron er en ledende norsk elektronikk­produsent, og er en av de største industribedriftene øst i Agder.

- For AFK Eiendom er dette et utrolig spennende partnerskap som kan bidra til attraktiv vekst i vår region. Vi er glade for å utvikle prosjektet for Kitron på en viktig lokasjon for produksjon og industri, sier Tom Krusche Pedersen, eiendomssjef i AFK Eiendom. 

Betongarbeider, tømmerarbeider, produksjon og montering av betongelementer i prosjektet vil bli utført av Veidekkes egne fagarbeidere og lærlinger og i samarbeid med Veidekke Prefab. Byggearbeidene starter opp i løpet av høsten med planlagt ferdigstillelse våren 2026.

Powered by Labrador CMS