VIL VIDEREUTVIKLE: Lars Even Moe (tv) og Håkon Sundbye i UNION Eiendomskapital ser stort potensial for videreutvikling av eiendommene.
VIL VIDEREUTVIKLE: Lars Even Moe (tv) og Håkon Sundbye i UNION Eiendomskapital ser stort potensial for videreutvikling av eiendommene.

UNION med dobbeltkjøp fra danske Tryg – Enorm interesse, sier megler

UNION kjøper Grensen 3 og Thunes vei 2 i Oslo fra danske Tryg Real Estate Invest Holding A/S. Megler CBRE opplevde enorm interesse, med 45 befaringer og 17 bud i første runde.

Publisert Sist oppdatert

Mens Grensen 3 ligger midt i Oslo sentrum, er Thunes vei 2 på Skøyen. De to eiendommene har et samlet areal på ca. 14.500 kvadratmeter og er primært kontor- og handelsareal. Det er fondet UNION Real Estate Fund IV, som forvaltes av UNION Eiendomskapital, som er formell kjøper av eiendommene. UNION ser et stort potensial for videreforedling av eiendommene, og kjøpet passer godt inn i selskapets investeringsstrategi.

Grensen 3 er en karakteristisk Funkisgård oppført i 1933 med en svært sentral beliggenhet i Oslo Sentrum, og eiendommens nærhet til regjeringskvartalet fremheves som en viktig motivasjon for kjøpet.

Thunes vei 2 er en tradisjonell kontoreiendom med god parkeringsdekning på Skøyen i Oslo oppført i 1998. Eiendommen huser et relativt stort antall virksomheter, og representerer et attraktivt kontortilbud for små- og mellomstore leietakere vest for Oslo sentrum.

UNION Real Estate Fund IV er et eiendomsfond etablert i 2022 med hensikt å investere i et bredt spekter av eiendom, primært i norske storbyer. Fondet forvaltes av UNION Eiendomskapital, en uavhengig kapitalforvalter med solid historikk fra det norske eiendomsmarkedet siden 2004.

– Vi takker selger for handelen og Wikborg Rein, RSM, CBRE og Haavind som rådgivere i transaksjonen, skriver UNION i en melding.

– Vi opplever at det er god kjøpsinteresse for eiendom av sentral beliggenhet, sier Alexander Stensrud, Head of Capital Markets i CBRE.

Han mener dette understøttes av globale og regionale analyser fra selskapet som viser økt kjøpsinteresse for sentrumsnære eiendommer.

– Vi opplevde rekordinteresse for eiendommene. Vi gjennomførte 45 befaringer og mottok 17 bud i første runde, sier Stensrud.

Powered by Labrador CMS