Uenige om leieprisene

Publisert Sist oppdatert

– Vi har flere eksempler på leiekontrakter som er signert på leiepriser rundt 2600 kroner kvadratmeteren, sier direktør for DNB Næringsmegling i Bergen, Rossy Addington, til Eiendomsmagasinet.

Administrerende direktør i Kyte Næringsmegling, Lars Morten Kyte, mener imidlertid at leieprisene ligger lavere.

– Vi har registrert en leiepristopp på rundt 2400 kroner kvadratmeteren, sier Kyte.

Les også: Starbucks til Bergen

Les også: Ikea blir Rema

Midt mellomEiendomsmegler 1 Næring legger seg midt i mellom og sier at toppnivået er på 2500 kroner kvadratmeteren. For å få enda et synspunkt på saken har vi spurt Newsec, en Oslo-megler med aktiviteter i Bergen.

– Vi mener at leienivåene for topp lokaler i Bergen ligger i prissjiktet 2000 til 2600 kroner kvadratmeteren, sier analytiker hos Newsec, Håkon Styrvold.

– Bergen er for billigEiendomsmegler 1 Næring, som er en ny aktør i det bergenske næringseiendomsmarkedet, mener at prisene i Bergen generelt er for lave.

Les også: Dette er hotellvinnerne

– Jeg synes det er merkelig at det ikke er større forskjeller i leieprisene her i byen. Forskjellen i leiepriser mellom det som er virkelig gode lokaler og det som bare er middels gode lokaler burde vært større. Gode kvalitetslokaler burde vært priset høyere, sier næringsmegler hos Eiendomsmegler 1 Næring, Fredrik Stenevik.

Stenevik mener at de av byens eiendomsutviklere som vektlegger kvalitet og utvikler kontorarealer med elementer som felles kantine, parkanlegg, urbane miljøer, gode miljøkvaliteter og generelt tilbyr svært gode kvaliteter, burde klare å hente ut høyere leiepriser.

Les også: Høy interesse for verdens høyeste trehus

Les også: Verdens mest miljøvennlige

– 3000 per m2 ikke urimelig– Det er selvfølgelig en grense for hva man kan ta av leiepriser, men dersom man ser til Oslo, så ser man at det er langt igjen til man nærmer seg den grensen, sier Stenevik.

Leieprisene i Oslo varierer selvfølgelig mye, men for de beste lokalene i Central Business District i Oslo (Vika, Aker Brygge og Tjuvholmen) må man i dag ut med rundt 4000 kroner. I Bergen ligger topp leie på rundt 2500 kroner kvadratmeteren for kontorlokaler.

Les også: Klarsignal for MediaCity

– Faktum er at svært mye av lokalene plasserer seg i prisleiet 1700 – 2000 kroner. Det forundrer meg at ikke kremlokaler skiller seg mer er ut prismessig. Jeg mener at nye lokaler med god beliggenhet i Bergen burde klatre mot 2500 kroner kvadratmeteren og at toppnivåene for det ypperste av lokaler burde bevege seg rundt 3000 kroner kvadratmeteren, sier Stenevik.

Powered by Labrador CMS