STORT PROSJEKT: Valle View Torg er en del av storprosjektet på Valle: Ill.: NCC/Lund+Slaatto Arkitekter
STORT PROSJEKT: Valle View Torg er en del av storprosjektet på Valle: Ill.: NCC/Lund+Slaatto Arkitekter

Selger Valle-eiendommer for 1,83 milliarder

NCC selger Valle Wood og Valle View via et nytt Pareto-selskap til UNION Real Estate Fund II Holding for 1,83 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er det nyopprettede Pareto Securities-selskapet Valle Eiendom Holding som er kjøper av de to nybyggprosjektene, samt det resterende av NCCs regulerte areal på Valle. Pareto plasserte så prosjektet hos UNION Real Estate Fund II Holding.

– Vi tar over 100 prosent av prosjektet. Investeringen passer godt inn i UREF II sin investeringsstrategi, og vi ser frem til å arbeide videre med eiendommene sier Bjørn Henningsen, Partner i UNION Eiendomskapital.

Ifølge NCC vil avtalen bli implementert i to faser, den første i fjerde kvartal i 2019 og den andre i 2021.

– Utviklingen og salget av Valle Wood og Valle View er utmerkede eksempler på vellykket eiendomsutvikling. I dette byutviklingsprosjektet har NCC vært en aktiv pådriver for å gjøre Valle-området til en viktig del av hovedstaden, sier Thomas Dahle, leder for NCC Property Development i Norge.

Valle Wood sto ferdig i sommer og er Norges største næringseiendom i massivtre. Valle View skal huse UDI og er planlagt å stå ferdig i andre kvartal 2021. Pareto-selskapet tar også over prosjekt som er regulert for 27 000 kvadratmeter kontor og 83 parkeringsplasser i den siste delen av prosjektet.

Den underliggende eiendomsverdien for hele prosjektet, inkludert den siste fasen, er på 1,83 milliarder kroner. Totalt er prosjektet på 60 000 kvadratmeter. Malling & Co var rådgiver for NCC i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS