SOLGT: Leopold Løvenskiold har solgt en tomt til Google. Foto: Statsbygg
SOLGT: Leopold Løvenskiold har solgt en tomt til Google. Foto: Statsbygg

Google kjøper kjempetomt fra Løvenskiold

Google har kjøpt en tomt på 1947 mål i Skien fra Leopold Løvenskiold som kan huse fremtidige datasentre.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er det største som har skjedd i min tid og på mange år i Grenland. Selv om Google understreker at de foreløpig kun kjøper ei stor tomt er det god grunn til i hvert fall å feire dette med ei halv kake, sier ordfører Hedda Foss Five til Varden.

Kommunikasjonssjef Helle Skjervold i Google Norge sier til avisen at tomten er kjøpt i tilfelle det skulle bli behov for flere nye datasentre i Europa. Selger av tomten er Leopold Løvenskiold.

Statkraft skal samarbeide med Google for å utvikle den grunnleggende infrastrukturen for eventuelle fremtidige investeringer i datasenter.

Statkraft skriver i en melding at de har et tett samarbeid med Google om dette prosjektet, og selskapets rolle er å videreutvikle og forberede eiendommen ved å bygge den infrastrukturen som behøves. «Statkraft har som forvalter av om lag 2500 eiendommer i Norge lang erfaring med denne typen arbeid».

– Googles kjøp viser at Norge er attraktivt for den digitale økonomien, takket være tilgang til fornybar energi, kompetanse og fokus på digital utvikling. Arbeidet med å legge til rette for internasjonale datasenteraktører har vært vellykket, sier Christian Rynning-Tønnesen, konsernsjef i Statkraft.

Powered by Labrador CMS