HELSINKI: Heimstaden har nå etablert seg i den finske hovedstaden.
HELSINKI: Heimstaden har nå etablert seg i den finske hovedstaden.

Tollefsen satser i Finlands boligmarked

Heimstadens datterselskap, Heimstaden Bostad AB, har nå tatt en bit av det finske boligmarkedet for første gang og kjøpt 242 boliger i hovedstaden Helsingfors.

Publisert

Prisen var 215 millioner svenske kroner ifølge en pressemelding.

De to eiendommene i som ligger i Herttoniemi-distriktet sju kilometer nordøst av sentrum, består av 242 boliger, 639 kvadratmeter næringsareal og 31 parkeringsplasser - totalt 7.973 kvadratmeter for utleie.

Estimert brutto leieinntekt årlig er omtrent 18 millioner svenske kroner. Dette kjøpet kommer bare tre uker etter at Heimstaden Bostad kjøpte 1.732 tyske boliger for 1,9 milliarder svenske kroner.

Administrerende direktør Patrik Hall er glad for å komme inn i Finland som det siste av de nordiske markedene for Heimstaden. Og dette kjøpet er bare begynnelsen på noe mer, skal vi tro ham.

- Når vi når tilstrekkelig størrelse vil vi etablere egen virksomhet i Helsingfors, påpeker Hall.

Attraktivt boligmarked

- Det finske boligmarkedet er attraktivt, spesielt i hovedstadsområdet med økonomisk vekst og boligetterspørsel. Lokaliseringen kombinert med overkommelige pris legger grunnlaget for risikojustert avkastning, sier investeringsdirektør Christian Fladeland i Heimstaden.

Helsingfors hovedstadsområde, som består av Helsingfors og de omkringliggende kommunene, er Finlands mest folkerike byområde og en sterk vekstregion. Det bor over 650.000 mennesker i selve kommunen, men dobbelt så mange i hovedstadsområdet.

Powered by Labrador CMS