TEKNO: Wasim Rashid og Daniel Bentes er R8 Propertys nye teknologihoder.
TEKNO: Wasim Rashid og Daniel Bentes er R8 Propertys nye teknologihoder.

Henter to nerder til proptechsatsing

Wasim Rashid og Daniel Bentes er R8 Propertys nye teknologihoder.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er stolte over å tiltrekke oss to så sterke fagpersoner som Daniel og Wasim. De skal få frie tøyler til å ta R8 Property videre inn i fremtiden. Næringseiendom ligger bak andre bransjer når det kommer til effektivisering gjennom digitalisering. Dette skal vi gjøre noe med nå, sier konsernsjef Emil Eriksrød i en pressemelding.

LES OGSÅ: Satser millioner på kunstig intelligens

Begge de nyansatte kommer fra DNB – Bentes fra stillingen som platform strategy lead og Rashid kommer fra stillingen som EVP head of platforms. De har tidligere jobbet sammen også i Telia og i Schibsted.

– Min styrke ligger i plattformstrategi – å skape et økosystem ved å se hvordan ulike selskaper og tjenester kan integreres med hverandre, sier Bentes.

– Vi er begge teknonerder, men vi er opptatt av å ikke presentere teknologi som en løsning. Teknologien skal skape verdi for selskapet og samfunnet, så det viktigste er at man først definerer problemet. Vi kan ikke begynne å snakke om Big Data og AI uten å si noen om hvilken sammenheng dette skal brukes i, sier Rashid.

LES OGSÅ: Har solgt en tredel av fjellprosjektet

Både han og Bentes har lang erfaring fra det å bygge nye plattformbaserte forretningsmodeller.

– Kjennetegnet på slike forretningsmodeller er at de er åpne og kan brukes av flere. Finn.no, Tesla og Uber er gode eksempler på plattformbaserte forretningsmodeller som mange kjenner til, sier Rashid.

Eriksrød mener hele konsernet vil merke den nye ekspertisen.

– Våre kunder og leietakere ønsker en mer fleksibel og friksjonsfri hverdag. Det første vi gjorde var å investere i coworking-konseptet Evolve, nå tar vi dette videre ved å investere ytterligere i teknologi, sier han.

LES OGSÅ: Ble bedt om å betale beskyttelsesepenger

Rashid og Bentes tiltrer i januar 2020.

– Vi gleder oss til å ta for oss hele verdikjeden fra idé, via byggefase, forvaltning og oppussing. Hvor ser vi utfordringer? Hvor kan ting gjøres enklere og bedre? Hvordan kan vi skape et økosystem rundt leietakerne? Vi begynner med å kartlegge problemstillingene før vi skal utvikle de beste løsningene i bransjen, sier Rashid.

Powered by Labrador CMS