– Syndikatmarkedet i endring

Publisert Sist oppdatert

Jon Dahlberg Årstad, leder av rådgivning- og verdivurderingsavdelingen til Newsec og konstituert administrerende direktør i DNB Næringsmegling, Ola Larsen, peker på de tradisjonelle eiendomsselskapene som de mest aktive på kjøpersiden så langt i år. I tillegg til livselskapene som er aktive på både kjøp og salg.

Les også: – En veldig bra innspurt

Les også: Dette jakter investorene på nå

Titter i skuffen– Det har vært flere mindre transaksjoner så langt i år, og da er det gjerne de mer tradisjonelle eiendomsselskapene som er på plass. Syndikeringsaktørene er fortsatt ganske fraværende, men de har nå begynt å se på litt mer enn hva de gjorde i fjor, sier Larsen.

I fjor stod syndikeringsaktørene for om lag 12 prosent av kjøpene i Norge, og bak tre prosent av salgene, viser tall fra Union Gruppen. Det er for tidlig å si noe om hvordan utfallet blir i år, men Dahlberg Årstad forteller om et syndikatmarked i endring.

Les også: Kjøper Oslo-eiendommer

Les også: Bankene er på banen igjen. Eller?

Les også: Transaksjonsvolumet stuper

Vil ha utviklingseiendommer– De finansielle investorene er aktive, men syndikatmarkedet er ikke der det var. Vi ser nå at de tradisjonelle syndikatene kjøper eiendommer som det kan gjøres noe med og utvikles. Syndikatene fronter det, men det er bare noen få som står bak i motsetning til før da det gjerne var 100 investorer bak.

– I dag er det gjerne tre eller fire personer som står bak, og syndikatet får med seg folk med en industriell kompetanse til å gjennomføre en utvikling på eiendommen, sier Dahlberg Årstad.

Les også: – Stigende leiepriser sentralt i Oslo

Powered by Labrador CMS