Svært solid i Sogn

Publisert Sist oppdatert

– Belegget er veldig bra. Vi hadde håpet på 100 prosent i juli, men det glapp da det var et par rom vi ikke fikk solgt. Det betyr at vi nok ender på et belegg på 98 eller 99 prosent, sier Ole Henrik Nitter Walaker, hotelldirektør for Walaker Hotell, landets eldste hotell.

Dette klarer de selv om sommeren på Vestlandet så langt ikke har vært spesielt mye å skryte av.

– Været betyr litt, men er det regn og dårlig vær finner vi frem noen ekstra flasker vin. Det pleier å hjelpe på humøret, sier direktøren.

Han forteller at hotellkjeden De historiske i år fyller 20 år og at hotellet i den anledning gir bort 1000 flasker vin til sine gjester.

– Bakgrunnen for vår suksess er at vi ser gjestene og at de føler seg velkomne. Derfor skryter de av oss på Tripadvisor og Booking.com. Det er god reklame for oss, og her ligger vi helt i Norgestoppen, sier Nitter Walaker.

Les også: Beste resultat på 371 år

REVPAR på 1900 kronerHotellet, som ligger i Solvorn, innerst i Sognefjorden, er det eldste i landet og åpnet dørene for første gang i 1640. Det er ikke bare belegget som er bra på hotellet, også prisene er en i særklasse.

– Vi har priser fra 1750 kroner og oppover til 2750 kroner.  I juli ligger REVPAR på 1900 kroner, sier Nitter Walaker.

Med det knuser de REVPAR-statistikkene fra de fleste andre hoteller i landet. For Bergen lå REVPAR ved utgangen av mai på drøye 600 kroner. I Stavanger, som er dyrest i landet, lå REVPAR i samme periode på knappe 700 kroner. Altså over 1000 kroner lavere enn for Walaker Hotell.

Les også: God hotellsommer på Sørlandet

Les også: Bergen på topp

Walaker Hotell er imidlertid i en unik situasjon. De har bare åpent fra siste helgen i april til første helgen i oktober, og har dermed en sesong som er mye mer konsentrert enn hotellene som ligger i byene.

God utviklingHotellet har de siste årene hatt en svært fin utvikling, med positiv vekst i omsetningen hvert år. Denne utviklingen fortsetter i år.

– Så langt ligger vi 14,2 prosent over samme periode i fjor, og mange flere forhåndsbestillinger, sier Nitter Walaker.

2012 ble også et rekordår for hotellet, da de hadde en brutto omsetning på 8,9 millioner. Året før var omsetningen på 8,6 millioner kroner og i år forventer direktøren å passere 9 millioner kroner.

– Overskuddet bruker vi som regel opp på investeringer. I år skal vi for eksempel investere i nytt overrislingsanlegg, sier direktøren.

Les også: Danmarks største hotellkjede måtte reddes av morselskapet

Les også: Mer sparing, mindre konferanser

Venter fint besøkEn ekstra spiss på sommeren setter det nok at hotellet venter storfint besøk. Hvem det er vil imidlertid ikke hotelldirektøren ut med.

– Vi snakker top of the world, sier Nitter Walaker.

Mer vil han ikke ut med, annet enn at vedkommende kommer fra USA.

Les også: Norden lokker hotellgigantene

Les også: Selger Farris Bad

– Det vil nok komme for en dag, men jeg kan altså ikke si hvem det er, sier Walaker.

Han skynder seg imidlertid med å legge til at de viktigste kundene for hotellet er de norske.

– Det er dem vi har flest av, og det er de som sørger for det gode belegget, sier Nitter Walaker.

Powered by Labrador CMS