Styreleder måtte gå

Publisert Sist oppdatert

Dag Jørgensen er ute som styreleder i Briskeby Eiendom 1 AS.

– Etter at det er avdekket sviktende praktisering av rutiner knyttet til attestasjon og anvisning av kostnader i selskapet, har jeg meddelt generalforsamlingen at jeg trekker meg som styrets leder, skriver Dag Jørgensen i en pressemelding.

Jørgensen vil ikke si konkret hva som har skjedd, utover at det er funnet svikt i selskapets rutiner. Han forteller at det hele kom brått på, og at avgjørelsen om å trekke seg som styreleder ble tatt så sent som søndag.

Les også: Briskeby i spill

Les også: Hamar-hotell får ansiktsløfting

Prinsipiell avgjørelse– Det er alltid greit å ha en armlengdes avstand mellom den som utfører en tjeneste og den som godkjenner tjenesten. I dette tilfellet har det vært for tette bånd mellom to parter. Opplysninger har gått under bordet uten at vi har fått det med oss, og det viser at systemet vårt ikke er godt nok. Som styreleder har jeg det øverste ansvaret, og jeg velger derfor å trekke meg av prinsipielle årsaker, sier Jørgensen på telefon sent mandag kveld til Hamar Arbeiderblad.

Jørgensen ønsker ikke å uttale seg om det avdekkede forholdet er så alvorlig at det kan få konsekvenser for flere personer, enten internt i Briskeby Eiendom eller hos eksterne leverandører.

Les også: Ettergir 1,25 mill i husleie

Tar ansvar– Det skal framholdes at det ikke synes som om det foreligger lovbrudd, samt at det ikke ser ut som om selskapene har tapt penger. Likevel forstår jeg at kan det stilles spørsmål vedrørende den praktiske håndteringen av disse forholdene. Som styrets leder er jeg nærmeste ansvarlige for oppfølging av disse forhold, sier Jørgensen videre til avisen.

Les også: Vil tvangsselge et helt kvartal på Hamar

Som en konsekvens av de dokumenterte svakhetene fant han det riktig å trekke seg med umiddelbar virkning, og har på eget initiativ fratrådt styret ved melding til Foretaksregistret.

Ønsker snarlig avklaringHamar kommune bekrefter å ha mottatt meldingen om Jørgensens fratreden, og tar beslutningen til etterretning. Ordfører Morten Aspeli (Ap) har bedt om at selskapet innkaller til ekstraordinær generalforsamling for valg av ny styreleder. Det ventes at selskapet avholder ekstraordinær generalforsamling snarlig, hvor det da velges nytt styre.

Inntil ny styreleder er på plass, fungerer Randi Sætershagen som leder av styret.

Powered by Labrador CMS