Større etterspørsel enn tilbud

Publisert Sist oppdatert

– Transaksjonsmarkedet i Trondheim har så langt i år vært preget av at etterspørselen har vært større enn tilbudet, sier Tore Berg, næringsmegler hos DNB Næringsmegling.

Les også: KLP kjøper i Trondheim

Les også: Leietakers marked i Bergen

Han forteller at de så langt har registrert transaksjoner med et samlet volum på nær halvparten av det totale omsetningsvolumet i 2012.

– Transaksjonsvolumet gir imidlertid ikke et riktig bilde av aktivitetsnivået, da salgsverdien på to av transaksjoner utgjør cirka to tredeler av det totale omsetningsvolumet, sier Berg.

Les også: Oslo er dyrest i Norden

Knappe 4 milliarder Han sier at det ikke har vært noen endringer av betydning når det gjelder avstanden mellom kjøper og selger.

– Vi opplever det slik at det er relativt god balanse mellom kjøper og selger i forhold til prissettingen, sier Berg.

Les også: Ledigheten ned, prisene opp

I 2011 og 2012 ble det i Trondheim registrert transaksjoner for en samlet verdi på henholdsvis 3 milliarder kroner og 4,2 milliarder kroner. Så langt i år har de registrert transaksjoner med en samlet verdi på cirka 1,9 milliarder kroner.

– Forutsatt at selgersiden kommer sterkere på banen i andre halvår forventer vi at det totale omsetningsvolumet for året sett under ett vil havne mellom 3,5 og 4 milliarder kroner, hvilket tilsvarer et tilnærmet normalår, sier Berg.

Powered by Labrador CMS