Transaksjon:

FÅR NY EIER: Oro kjøper verkstedhallen på Carl Berner fra Peab Eiendomsutvikling. Den nye eieren har store planer for eiendommen videre.
FÅR NY EIER: Oro kjøper verkstedhallen på Carl Berner fra Peab Eiendomsutvikling. Den nye eieren har store planer for eiendommen videre.

Store planer for verkstedhallen på Carl Berner

Peab Eiendomsutvikling selger verkstedhallen på Carl Berner til ORO, som planlegger å utvikle den til Oslos råeste storstue.

Publisert Sist oppdatert

Peab kjøpte eiendommen Trondheimsveien 113 i 2016. Opprinnelig bestod hele kvartalet av over 100 år gammel industri. Pengeskap og verktøy ble skapt her.

− Da vi kjøpte tomten stod det noen utslitte bygg med diverse butikker her, og en støvete og bortgjemt, men likevel fin og ærverdig vernet verkstedhall. Vi bestemte oss for å bidra til å etablere et nytt, moderne og levende sentrum på Carl Berner, sier Henning Wettre Hanevold, administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling.

Peab utviklet eiendommen til 18.800 kvadratmeter boliger og næringsarealer. Utviklingsprosjektet Carl Berner Torg stod ferdig i 2020, med 111 leiligheter og 3640 kvadratmeter næringsareal med Coop Mega som hovedleietaker. Det som da gjenstod, var utvikling av verkstedhallen på tomta.

− Vi har hatt mange spennende idéer for verkstedhallen, men velger å selge den til ORO fordi vi har tro på at de vil skape et bygg som blir et levende og verdifullt tilskudd til lokalområdet Carl Berner, og som bidrar til å løfte området ytterligere, sier Hanevold.

Den 1. november ble salget gjennomført. Verkstedhallen ble bygget i 1899 i teglsten med et areal på ca. 3000 kvadratmeter. Det var produksjon i verkstedhallen helt frem til 1990-tallet.

– Vi gleder oss til å ta over eiendommen og transformere den til Oslos absolutt råeste storstue. Den 70 meter lange og 11 meter høye teglsteinshallen som er proppfull av industrihistorie skal vi nå gi ny identitet. Vi ønsker å skape et samlingsted for folk i området, men som også tiltrekker seg folk fra hele byen. Det er veldig gøy å jobbe med prosjekter som bidrar til å øke tilbudet og attraktiviteten til et område. Det har de siste årene blitt gjennomført mange flotte boligprosjekter på Carl Berner og vi ønsker at verkstedhallen skal være med å løfte området videre, sier Anders Brustad-Nilsen, daglig leder i ORO.

Powered by Labrador CMS