Store planer for Ski

Publisert Sist oppdatert

Grunnlaget for Ski øst er lagt, og nå er vi i ferd med å forlate hoppkanten på en god måte, sier Karl Erik Navestad, regionansvarlig for Follo/Østfold hos Höegh Eiendom. Kursen er endret noe fra den opprinnelige planen, men mye nærmer seg take-off, sier han til Østlandets Blad.

Les også: Dette jakter investorene på nå

Større enn planlagtHöegh Eiendom, eiendomsutvikler Anders Såheim fra Ski og Terje Hagen, mannen bak «Stil i Ski», er sammen om planene. De ønsker å skape en bydel med en rekke boliger, både høyere hus med leiligheter og tett og lav bebyggelse i kjeder og rekker, nærsenter, kontorer, skole og barnehager i Ski øst.

Planene har endret seg en god del siden de tre partene lanserte ideen om en ny bydel.

Utbyggere og politikere satte i en periode så stor fart på prosessen, at fylkeskommunen kom med innsigelse, og kommunestyret vedtok derfor i januar 2012 å utarbeide en egen kommunedelplan for området. Dette arbeidet pågår nå, og har resultert i at den nye bydelen har vokst seg mye større enn den var i utgangspunktet.

Les også: Höegh sikret seg TrioVing

Les også: Krever raskere arealplanlegging

Hagedrømmen oppfyllesDet aktuelle området er på rundt 2000 mål. Det kan bli plass til over 9000 mennesker der, tilsvarende en tredjedel av alle som bor i Ski i dag.

Til høsten skal det gjennomføres en mulighetsstudie for hele bydelen. Her skal spørsmål om hvilken type boliger, hvor trafikken skal gå til fots, med bil eller sykkel, og hva det ellers skal settes av plass til, bli besvart.

Utbyggerne hadde i utgangspunktet også sett for seg noen eneboliger. Dette er sannsynligvis for plasskrevende, men de mener kjede- og rekkehus er viktig.

– En grunn til at folk flytter ut av Oslo er at de ønsker seg en liten hageflekk der ungene kan boltre seg. Kunsten blir å bygge godt og tett, sier Såheim til Østlandets Blad.

Les også: Her skal det investeres over to milliarder

Les også: OBOS vil fortette på Lambertseter

Mulig start i 2015Målet er at industriområdene på Ellingsrud og Drømtorp skal endres til bolig- og kontorområder over tid. De tre initiativtagerne eier alt større områder, og de har også avtale om Ustvedt gård i nærheten hvis dyrket mark kan omreguleres til boliger.

Noen identitetsbyggende attraksjoner lover utbyggerne også, men holder kortene tett for brystet.

Hvis planene går gjennom i de politiske instansene, planlegges byggestart i 2015.

Planer om bydel for 9000 mennesker i Ski øst tar form.

Hilde Christie Wright
hilde@estatemedia.no

  Grunnlaget for Ski øst er lagt, og nå er vi i ferd med å forlate hoppkanten på en god måte, sier Karl Erik Navestad, regionansvarlig for Follo/Østfold hos Höegh Eiendom. Kursen er end¬ret noe fra den opprinnelige planen, men mye nærmer seg take-off, sier han til Østlandets Blad.

Større enn planlagt
Höegh Eiendom, eiendomsutvikler Anders Såheim fra Ski og Terje Hagen, mannen bak «Stil i Ski», er sammen om planene. De ønsker å skape en bydel med en rekke boliger, både høy¬ere hus med lei¬lig¬he¬ter og tett og lav be¬byg¬gel¬se i kje¬der og rek¬ker, nærsenter, kontorer, skole og barnehager i Ski øst.

Planene har end¬ret seg en god del si¬den de tre partene lanserte ideen om en ny bydel.

Utbyggere og politikere satte i en periode så stor fart på prosessen, at fylkeskommunen kom med innsigelse, og kommunestyret ved¬tok der¬for i ja¬nu¬ar 2012 å ut¬ar¬bei¬de en egen kom¬mu¬ne¬del¬plan for om¬rå¬det. Dette arbeidet pågår nå, og har resultert i at den nye by-de¬len har vokst seg mye stør¬re enn den var i ut¬gangs¬punk¬tet.

Hagedrømmen oppfylles
Det aktuelle området er på rundt 2000 mål. Det kan bli plass til over 9000 mennesker der, tilsvarende en tredjedel av alle som bor i Ski i dag.

Til høsten skal det gjen¬nom¬fø¬res en mu¬lig¬hets¬stu¬die for hele byde¬len. Her skal spørsmål om hvilken type boliger, hvor trafikken skal gå til fots, med bil eller sykkel, og hva det ellers skal settes av plass til, bli besvart.

Utbyggerne hadde i utgangspunk¬tet også sett for seg noen eneboliger. Dette er sannsynligvis for plasskrevende, men de me¬ner kje¬de- og rek¬ke¬hus er vik¬tig.

– En grunn til at folk flyt¬ter ut av Oslo er at de øns¬ker seg en li¬ten ha¬ge¬flekk der un¬ge¬ne kan bolt¬re seg. Kuns¬ten blir å byg¬ge godt og tett, sier Så¬heim til Østlandets Blad.

Mulig start i 2015
Må¬let er at in¬du¬stri¬om¬rå¬de¬ne på El¬lings¬rud og Drøm¬torp skal end¬res til bo¬lig- og kontorområder over tid. De tre ini¬tia¬tiv¬ta¬ger¬ne eier alt stør¬re om¬rå¬der, og de har også av-ta¬le om Us¬tvedt gård i nærheten hvis dyr¬ket mark kan om¬re¬gu¬le¬res til bo¬li¬ger.

Noen identitetsbyggende attraksjoner lover utbyggerne også, men holder kortene tett for brystet.

Hvis planene går gjennom i de politiske instansene, planlegges byggestart i 2015.

FLERE BOLIGER: Höegh Eiendom ønsker å ta av for befolkningspresset ved å bygge ut flere boligområder i Ski.
(Foto: Ski kommune)
høs¬ten 2015

 

Powered by Labrador CMS