VANT: Finansparken Bjergsted er årets bygg og årets trebyggeri 2019.
VANT: Finansparken Bjergsted er årets bygg og årets trebyggeri 2019.

Stavanger stakk av med to priser

Finansparken i Stavanger har vunnet prisen for Årets Bygg 2019 og Årets trebyggeri 2019. Juryen trekker blant annet frem nybrottsarbeid innen massivtre og limtre.

Publisert Sist oppdatert

Bygget til 450 millioner kroner før moms er det nye hovedkontoret for SpareBank1 SR-Bank og ble oppført av Veidekke for byggherre Finansparken AS. Det er tegnet av Helen & Hard og Saaha Arkitekter og er et av Europas største næringsbygg basert på tre, ifølge en pressemelding.

Finansparken som sto ferdig i fjor høst strekker seg sju etasjer over bakkenivå og tre under – totalt 22.800 kvadratmeter. Prisen ble del ut 24. juni på Doga (Design og arkitektur Norge er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet som jobber for å styrke design- og arkitekturfagenes rolle i utformingen av morgendagens Norge).

LES OGSÅ: Noen ganger blir avstanden bare altfor lang

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

- Stavanger har fått ett av Europas største næringsbygg basert på tre i bærekonstruksjonene. Av fagfolk bli prosjektet regnet for å være nybrottsarbeid innen massivtre og limtre i bygg. Alle sammenføyninger er gjort i tre, blant annet trenagler og spesielt utviklede detaljer. Et unikt prosjekt, god prosess og prosjektgjennomføring, godt samarbeid mellom alle parter. En arkitektonisk «wow» effekt. Brukerne er meget godt fornøyd.