Spår het høst

Publisert Sist oppdatert

– For vår del var første halvår veldig bra. Aktiviteten har vært like bra som i 2012, noe som har overrasket meg, sier partner og eiendomsadvokat hos Advokatfirmaet Schjødt, Geir Sand.

Les også: Bankmarkedet bedre, men selektivt

Les også: Store eiendommer på vei ut i markedet

Da Estate Nyheter snakket med ham tidligere i år var han ikke like positiv. Han trodde da at transaksjonsvolumet kom til å bli lavere enn i 2012, først og fremst på grunn av en del store enkelttransaksjoner i fjor.

– Vi har imidlertid hatt en rekke store transaksjoner i vår. De er kanskje ikke like store som de vi hadde i fjor, men antallet er større. Jeg ser derfor svært lyst på den kommende høsten. Jeg vil ikke akkurat dele ut milliardtransaksjoner, men det er mye stort i vente for høsten, sier Sand.

Han tror derfor at volumet kan nærme seg det samme volumet som i 2012.

– Jeg tror vi lander på rundt 40 milliarder kroner, sier Sand.

Les også: 40 prosent over fjoråret

Les også: Kjøper Oslo-eiendommer

Les også: Dette jakter investorene på nå

God ordrereserveOgså Christian Bjørn-Hansen hos Haavind melder om en god vår.

– Vi har gjort mange transaksjoner. De har ikke vært så veldig store, men det er mange i størrelsesorden mellom 100 og 400 millioner kroner. Mange av dem er innenfor lager og logistikk, men det har også vært noen syndikerings-caser, og det er bra å se at de er tilbake, sier Bjørn-Hansen.

Totalt sett mener han at året så langt har forløpt omtrent som fjoråret.

– Vi er derfor optimistiske med tanke på høsten. Det er mye som ligger og venter på at vi skal komme tilbake på jobb. Vi har i alle fall tre til fire større transaksjoner som kommer. Ordrereserven ser med andre ord bra ut, sier Bjørn-Hansen.

Les også: Dette er landets største transaksjonsadvokater

Les også: Stort fall i omsetningen i første kvartal

Tror på 50 milliarder Også Anne Sofie Bjørkholt og Stig Bech i BA-HR rapporterer om en svært travel vår.

– Første halvår har vi vært involvert i transaksjoner for tett opp under 14 milliarder kroner, som ble signert eller closet første halvår. Dette utgjør cirka 70 prosent av det observerte transaksjonsvolumet på i overkant av 20 milliarder kroner i første halvår, sier Bjørkholt.

Les også: Fastholder estimatene

Les også: Syndikatmarkedet i endring

– I tillegg arbeidet vi med et større antall transaksjoner som ble påbegynt første halvår, og hvor sluttføring forventes å finne sted etter ferien. Vi forventer også at ytterligere transaksjoner får oppstart i august og mener at et totalt transaksjonsvolum på rundt 50 milliarder kroner i 2013 er innen rekkevidde, sier Bech.

Powered by Labrador CMS