Skal jobbe for å bedre bransjens rykte

Publisert Sist oppdatert

– Et viktig fokusområde blir å bedre seriøsiteten i bransjen, sier den nye direktøren i Entreprenørforeningen Bygg og anlegg, Kari Sandberg.

Hun begynte som direktør 1. juni og er enda ikke blitt skikkelig varm i trøya. Det blir hun nok. Hun går nemlig inn i en bransje med en stor seriøsitetsutfordring. Mange ser på bygg- og anleggsbransjen som en ”røverbransje” hvor svart arbeid og brudd på lover og regler er mer regelen enn unntaket.

Les også: AF Gruppen kjøper seg større

Les også: Ny Oxer-sjef

Les også: NCC kjøper OKK

Rekrutteringsproblem– Jeg så på utfordringene mest med et positivt fortegn. Det er det som trigger meg litt, at ikke alt kommer flytende på en fjøl. Sammen med rekruttering er nok seriøsitetsutfordringene noen av de viktigste fokusområdene.

– Dette er to områder som henger svært tett sammen. Blir man ikke sett på som seriøs, så vil man også få et rekrutteringsproblem. En av de største jobbene blir derfor å jobbe for å øke bransjens seriøsitet og å få opp rekrutteringen, sier Sandberg.

Les også: – Vi er inne i en utfordrende tid

Viktig bransjeEntreprenørbransjen er imidlertid i vekst og bransjen er en viktig bidragsyter i det norske samfunnet. Frem mot 2013 skal befolkningen i landet øke til seks millioner.

– Entreprenørene er et viktig verktøy for å møte denne befolkningsveksten. Det å få være med i en bransje med en slik betydning er spennende, sier Sandberg.

Samtidig er det flere av aktørene i bransjen som sliter. Fra første halvår i fjor til første halvår i år har antallet konkurser gått opp med rundt 50 prosent. Det er først og fremst mindre selskaper som går over ende, men det er også noen større aktører som merker de utfordrende tidene. Nye utenlandske aktører som ikke følger spillereglene får skylden.

– For oss er det viktig å jobbe for at næringen er konkurransedyktig og at konkurransen skjer på rettferdige og like vilkår, sier Sandberg.

Les også: – Stor konkurranse og trege betalere

Les også: Nachspiel på overtid

Les også: Ny entreprenør konkurs

Mye å sette seg inn iHun kommer fra stillingen som direktør i Trygg Trafikk hvor hun har vært siden 2006. Før det var hun generalsekretær i Skiforeningen og før det igjen hadde hun flere ledende stillinger i NSB. Kari Sandberg er med andre ord en dame med erfaring.

Les også: HENT selges til utlandet

– Det er mye å sette seg inn. Det er et stort og bredt fagfelt, kanskje spesielt innenfor det juridiske. Det er mange ulike problemstillinger og utfordringer, men det er alltid morsomt å lære seg noe nytt, sier Sandberg.

Powered by Labrador CMS