Shoppingsvikt

Publisert Sist oppdatert

Både Ski storsenter, Vinterbro senter og Kolbotn torg opplevde en liten nedgang i omsetningen i første halvår i år, skriver Østlandets Blad.

Les også: Mæle skrinlegger sentersatsning

Les også: Thon vil bygge ut Gunerius

Expert flyttet to stederFrem til 1. juli omsatte butikkene på Ski Storsenter for 942.257.000 kroner. Det er 26,5 millioner kroner mindre enn på samme tid i fjor, og en nedgang på 2,7 prosent.

– Nedgangen skyldes i stor grad Expert Elektromarked som har flyttet ut og disse lokalene er ikke leid ut, forklarer senterleder Georg Vestby til avisen.

Kolbotn Torg hadde en nedgang på 1,4 prosent de første seks månedene og det skyldes også at en Expert-butikk forsvant, sier senterleder Therese Myhre Holth.

Les også: Her vil Thon ha nytt kjøpesenter og hotell

Les også: Sektor fikk pris for handel

– Det er kategorien «hus og hjem» som står for det meste av denne nedgangen. Expert, som lå inn under denne kategorien, la ned sin virksomhet 31. desember i fjor. Det er ikke kommet noen ny leietager i dette lokalet, da vi ser på muligheter for å gjøre større endringer i dette området, opplyser hun til Østlandets Blad.

Omfattende renoveringDet er ikke overraskende at omsetningen gikk ned på Vinterbro senter i siste halvår, ettersom sentret mer eller mindre har vært en byggeplass i perioden. Det har påvirket både kundebesøk og omsetning. Det er snarere overraskende at nedgangen ikke var større enn 4,3 prosent, særlig når det viser seg at de nærmeste konkurrentene Ski og Kolbotn også hadde nedgang.

Les også: Kjøpesenter skifter eier i Tønsberg

Les også: Mindre handel i Trondheim

Senterleder Peder Halgunset er optimistisk for neste halvår etter at sentret gjenåpnet i midten av juni og har hatt en meget positiv omsetning. Han mener de skal kunne nå årets mål på 1,25 milliarder for 2013, til tross for at første halvår bare innbrakte 543 millioner.

Les også: Investorene satser på shopping

Les også: Dette senteret er best i Norden

Norwegian Outlet er vinnerenAmfi Drøbak City omsatte for 221.900.000 kroner, som er én million mindre enn i fjor og har dermed hatt en nedgang på 0,5 prosent. Det er bare Norwegian Outlet i Vestby som har hatt en vekst på 20 prosent hittil i år, men daglig leder Einar Sørland sier til avisen at de av prinsipp ikke oppgir omsetningen i tall.

Vestby senter har ikke tall tilgjengelig ennå, men omtaler omsetningen som positiv.

Powered by Labrador CMS