STOR UTVIKLING: Oslo S Utvikling har utviklet og solgt 12 kontorbygg i Bjørvika med til sammen 150.000 kvadratmeter areal.
STOR UTVIKLING: Oslo S Utvikling har utviklet og solgt 12 kontorbygg i Bjørvika med til sammen 150.000 kvadratmeter areal.

Selger seg ut av Bjørvika-utbygger

Bane NOR Eiendom har solgt sin eierandel på 33,33 prosent i Bjørvika-utbyggeren Oslo S Utvikling for 950 millioner kroner.

Publisert

Det var i 2001 Oslo S Utvikling (OSU) ble etablert for å utvikle eiendommene som i dag utgjør Barcode-rekken og flere bolig- og næringseiendommer i området. Entra, Linstow og Bane NOR Eiendom har eid en tredjedel av OSU hver, men nå selger Bane NOR Eiendom sin eierandel for 950 millioner kroner. Kjøper er Entra og Linstow.

– Bjørvika er Oslos sentrums mest sentrale og attraktive sted å bo. Vi fortsetter vårt eierskap i OSU for å være med å utvikle området til glede for byen, de som allerede bor i Bjørvika og de som i fremtiden skal kjøpe leilighet her. Dette er landets mest interessante boligprosjekt for øyeblikket, sier Per Mortensen, som er konsernsjef i Linstow.

– Bjørvika er etablert som et attraktivt sted å bo, leve og jobbe og det er gledelig å se hvilket yrende liv som har vokst frem i denne delen av byen i takt med utviklingen av nye kulturtilbud, spisesteder og aktiviteter ved sjøkanten. Som byutvikler ønsker Entra å fortsette arbeidet hvor vi opprettholder vår aktive rolle i videreutviklingen av området, sier Horn.

Oslo S Utvikling har utviklet og solgt til sammen 12 kontorbygg med til sammen 150.000 kvadratmeter, 400 boliger og 12.500 kvadratmeter med handelsareal i Barcode—området i Bjørvika. I Bispevika utvikler OSU ytterligere 1.900 leiligheter, hvorav 1.100 er ferdigstilt og solgt. Nå vil Entra og Linstow fullføre utviklingspotensialet på 800 boliger med tilhørende handels- og kulturarealer og en opsjon på å kjøpe 25 prosent av en tomt med næringspotensial.

– Vi er stolte over å ha vært med på en slik utvikling, midt i hjertet av Oslo sentrum. Nå er det meste av by- og knutepunktsutvikling i nærheten av Oslo S ferdigstilt og tiden er derfor inne for å takke for laget og konsentrere oss om nye, spennende oppgaver i vårt arbeid med å utvikle knutepunkt, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe, i Bane NOR Eiendom.

Powered by Labrador CMS