Selger polsk prestisjeselskap

Publisert Sist oppdatert

Siden 1983 har selskapet Grupa Eco utviklet og solgt leiligheter og næringseiendommer i Polen. Selskapet ble i fjor rangert blant de 19 beste leilighetsutviklerne i Sentral- og Øst-Europa, og de har også vært blant de nominerte i kategorien Beste leilighetsutvikler i samme region.

– Selskapet er nå for salg for mellom 300 og 400 millioner kroner, sier Gullik Hansen.

Les også: Her vil proffene kjøpe

Prime locationHan har selv vært aktiv i Polen i mange år og var blant annet involvert i prosjektet Norway House sammen med Olav Thon Gruppen i 1997. Siden den gang har han kjent aktørene i Grupa Eco, og det er også hovedårsaken til at han har fått i oppdrag å selge selskapet.

– Eierne har vært med i mange år, og de ønsker nå å hente ut en gevinst, sier Hansen.

Les også: Laster opp i svensk eiendom

Les også: Kjøper mer i USA

Les også: Etterforskes i Tyskland

Les også: Investorene vil hit

Les også: Baltikum rett vest

Siden oppstarten har de bygget rundt 10.000 leiligheter, pluss en del næring. De har for øyeblikket 340 leiligheter for salg i ferdig utviklede prosjekter, 100 leiligheter for salg i prosjekter under utvikling og rundt 650 leiligheter for salg i leilighetsprosjekter som vil bli igangsatt i løpet av et halvt års tid.

– Dette er prosjekter med ”prime location”. For eksempel ligger et av prosjektene midt i Gdansk sentrum, sier Hansen, som legger til at de fleste prosjektene er plassert i Gdansk og Warszawa.

Les også: Wenaas satser mer i Polen

Milliarder for millionerGullik Hansen forteller at ambisjonen er å få solgt selskapet i løpet av året.

– Jeg har vært i dialog med utviklingsselskaper og interessen for selskapet er bra. Dette er imidlertid et stort selskap, så et salg er ikke gjort på en, to, tre, sier Hansen.

Han mener at sammenlignet med norske priser, så får man svært mye for pengene i Polen.

– I Polen bygger man for 14.000 kroner kvadratmeteren. Hadde et tilsvarende selskap vært for salg i Norge, så ville man snakket om milliardbeløp, sier Hansen.

Les også: Byggekostnadene på stedet hvil i Norge

Powered by Labrador CMS