Selger: Ilija Batljan.

SBB i megadeal med Brookfield

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden selger sin portefølje innen sosial infrastruktur for utdanning til amerikanske Brookfield.

Publisert Sist oppdatert

Brookfield Super-Core Infrastructure Partners kjøper en minoritetsandel på 49 prosent i SBB EduCo AB, mens SBB beholder majoritetsandelen på 51 prosent. EduCo er skapt ved å selge hele SBBs portefølje innen sosial infrastruktur for utdanning (som inkluderer førskoler, grunnskoler, videregående skoler og universiteter) på SEK 44,9 milliarder, for tiden heleid av SBB, til det nyopprettede selskapet for cirka SEK 43,7 milliarder.

Andelen på 49 prosent selges for 9,2 milliarder SEK med tilleggskjøpspriser på opptil 1,2 milliarder SEK gjennom kontant betaling.

EduCos investeringsstrategi er å investere i og forvalte sosiale infrastrukturressurser innenfor den offentlig støttede utdanningssektoren i Sverige, Danmark, Norge og Finland, og vil være hovedstrukturen for SBBs investeringer i den offentlige utdanningssektoren.

EduCo-porteføljen vil bestå av 585 kontantstrømgenererende eiendeler spredt over Norden, hvor bruttoverdien er fordelt på 55 % i Sverige, 38 % i Norge, 5 % i Finland og 2 % i Danmark.

EduCos styreleder blir Ilija Batljan. Jenny Asmundsson, som er en del av SBBs konsernledelse, vil være ansvarlig for EduCos drift.

Brookfield er en av verdens største investorer innen infrastruktur.

Powered by Labrador CMS