Salamander stanser vei

Publisert Sist oppdatert

– Vi har fått henvendelser fra medlemmer som hevder det er observert salamandere i dammen rett sør for planlagt trasé for omkjøringsvegen i Langelandsfjellet, sier Gjermund Andersen, daglig leder for Naturvernforbundet i Oslo og Akershus.

Les også: Vil gjøre saksgang raskere

Forbundet er kritisk til undersøkelsene som er gjort i forbindelse med forslag til kommunedelplan for Jessheim sørøst og mener at de ble gjennomført på feil årstid.

Naturvernforbundet i Oslo og Akershus krever nå fullstendige biologiske registreringer av Jessheimmarka, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad.

Les også: Skole og 200 boliger i vasken i Ås

Vil ivareta grønnstrukturKommunedelplan for Jessheim sørøst legger til rette for utbygging av nye boligområder og ny omkjøringsvei i nordre del av Langelandsfjellet. Ullensaker kommune skriver blant annet dette på sin nettside:

« I valg av løsninger for den nye omkjøringsvegen mellom Skogmo og Trondheimsvegen ved E6 Jessheim sør, er det lagt vekt på løsninger som ivaretar hensynet til gode boområder og som sikrer friluftsinteressene. Herunder en framtidig funksjonell grønnstruktur med gode forbindelser mellom Jessheim sentrum og tilliggende skogsområder i sør og øst».

Les også: 40.000 kroner i bot for å hugge trær på egen tomt

Les også: Vil ha byggemelding for vedstabler

Bommet på årstidNaturvernforbundet i Oslo og Akershus uttrykker i et brev til kommunen bekymring for mangelfulle undersøkelser av dyre- og plantelivet i området. «I forhold til amfibier er tidspunktet midt i november håpløst, da dyrene for lengst har forlatt dammene for en tilværelse på land», skriver Naturvernforbundet.

– Vi er glade for at Naturvernforbundet engasjerer seg i saken, sier Jessheim-markas venners talsmann Stein Vegar Leidal til avisen.

Powered by Labrador CMS