16.000 KVM: Totalt har porteføljen brutto utleieareal på ca. 16.000 kvadratmeter kontor, lagerbygg og laboratorium.
16.000 KVM: Totalt har porteføljen brutto utleieareal på ca. 16.000 kvadratmeter kontor, lagerbygg og laboratorium.

Prospective kjøper fire kombinasjonsbygg i Stavanger

Selgere er Stangeland og IKM Eiendom AS. Porteføljen er lokalisert på strategisk viktige beliggenheter for IKM Gruppen i Sola og Tananger.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en langsiktig investering for oss og i tråd med vår strategi. Vi ser frem til å videreføre eierskapet av en solid portefølje og ikke minst et godt og langsiktig samarbeid med leietaker; IKM Gruppen og deres datterselskaper, uttaler Øyvind Gjertsen, daglig leder i Prospective i en pressemelding.

Transaksjonen omfatter fire eiendommer; Ljosheimveien 12, 14, 16 på Sola og Bygg 53 i Tananger. Frem til transaksjonen var eiendommene eid 2/3 av Stangeland og 1/3 av IKM Eiendom,

IKM med datterselskap er leietaker med 11 års gjenværende løpetid på leiekontraktene.

- Vi er svært fornøyde med å få inn en profesjonell og langsiktig kjøper med betydelig eiendomskompetanse. For oss i IKM Gruppen er disse byggene strategisk viktige for den daglige driften og vår evne til å lykkes i en bransje med store krav fra våre kunder. Følgelig er vi glade for at det er Prospective som erverver byggene, og vi ser frem til et godt samarbeid med dem i årene som kommer, sier Ståle Kyllingstad, eier, daglig leder og gründer av IKM Gruppen.

Totalt har porteføljen brutto utleieareal på ca. 16 000 kvadratmeter kontor, lagerbygg og laboratorium. Videre er det samlede tomtearealet som inngår i transaksjonen ca. 36.000 kvadratmeter.

SR-Bank Markets har vært selgernes rådgiver i salgsprosessen og Pangea Project Finance har vært tilrettelegger av transaksjonen på vegne av Prospective. Schjødt har vært selgernes juridiske, rådgiver og Advokatfirmaet Tenden har vært kjøpers juridiske rådgiver.

Powered by Labrador CMS