PÅ PLASS: Gründer og CCO i Findable Sondre Malde Pedersen (t.v.) har fått på plass nyansatt kontorleder Victor Grangé, som bakgrunn fra prosjektutvikling i den franske delen av JLL.

Proptech-selskapet Findable i gang i Frankrike

Findable har fått på plass både eget kontor og de første kundene i Frankrike.

Publisert

Proptech-selskapet Findable har store ambisjoner om å rydde i bygg- og anleggsbransjens dokumentasjonsjungel ved hjelp av kunstig intelligens (AI). Nå har selskapet vært på plass i Frankrike i to måneder.

– Flere i kjerneteamet har god kompetanse på det franske markedet, og sterke bindinger. Det var noe av det som gjorde det til en spennende mulighet for oss nå, sier gründer og CCO i Findable, Sondre Malde Pedersen.

Han mener det er mye å ta tak i, både i Frankrike og EU.

– Den franske bygningsmassen har en kjempeutfordring knyttet til dokumentasjon. Skal vi oppnå et grønt skifte, må vi renovere og få opp takten på ombruk. Det er umulig hvis du ikke har orden på dokumentasjonen, og allerede vet hva du har å jobbe med, sier Pedersen.

Han er strålende fornøyd med ansettelsen av Victor Grangé som sin kontorleder i Frankrike.

– Victor har den perfekte kombinasjonen av personlige egenskaper og bransjeerfaring. Vi hadde aldri fått en så god start uten ham, presiserer Pedersen.

Grangé har blant annet bakgrunn fra prosjektutvikling i den franske delen av det internasjonale meglerselskapet JLL. Han beskriver sitt nye virke som høyaktuelt.

– Den økende betydningen av EU-taksonomien og den franske «décret tertiaire», som er en ambisiøs reduksjonsplan for energiforbruk i eiendoms- og byggesektoren, kaster lys over mangelen på verktøy og moderne prosesser i industrien, forteller Grangé.

Han har blitt med det norske oppstartsselskapet fordi han mener sektoren ikke vil klare å tilpasse seg uten en skikkelig plattform for innsamling og sporing av dokumenter.

– Det har vært lite innovasjon i bransjen i Frankrike så langt. Det gir oss en utrolig spennende mulighet, slår han fast.

Powered by Labrador CMS