DIGITALT: Kort tid etter lanseringen gikk hytteprodusenten inn i den digitale verdenen.
DIGITALT: Kort tid etter lanseringen gikk hytteprodusenten inn i den digitale verdenen.

Produsenten kastet ut 2D til fordel for 3D

De 11 hyttemodellene ble presentert for tre år siden. Nå er alle tegnet på nytt – digitalt.

Publisert

– Digitaliseringen gjør både tegne- og byggeprosessen eklere og bedre, sier Christoffer Aas Clementz som er sjef for byggesystemer for Maxbo.

– Vi startet helt på nytt og tegnet hyttene våre fra grunnen av som digitale modeller. Å jobbe med BIM på denne måten har utrolig mange fordeler, påpeker han i en pressemelding.

BIM er en fysisk 3D-modell med informasjon om det som skal bygges. Og som betyr takk og farvel til blanke ark og fargestifter. Dessuten kan programmet utvides med flere dimensjoner som tid og kostnader.

Færre byggefeil

Det er Graphisoft Norge som leverer BIM-løsningen Archicad. ArchiFrame digitaliserer hele tegne- og produksjonsprosessen.

Dette skal gjøre det lettere å forandre på hyttene etter spesielle ønsker, man kan se modellene på flere plattformer under salg og produksjon, og sjansen for byggefeil reduseres til et minimum.

Effektiv prosess

– Arbeidet har vært omfattende, men er helt klart verdt innsatsen. Sammen med en rask måte å prise hyttene på, er 3D-modellene til stor hjelp for entreprenører når de bestiller, selger og bygger. Målet er å gi kundene en mest mulig effektiv prosess, påpeker han.

Maxbo og Løvenskiold Handel er deleiere i to elementfabrikker: Norsk Modul i Telemark og i3 Element i Valdres. Alle elementene til hyttene deres, bortsett fra takstolene, kommer nå derfra. I tillegg produseres det til boliger og næringsbygg.

Raskere tette bygg

– Stadig flere setter pris på fordelene med modulbaserte løsninger. Det er betydelig raskere å sette opp og man får raskere et tett og tørt bygg. I et land med utfordrende klima er dette ofte svært avgjørende. Og så er det opplagt bedre for en entreprenør å kunne bygge og selge raskt, for å gå videre til neste inntektsgivende prosjekt. Planen er at vi skal vokse innen byggesystemer, sier Aas Clementz.

Powered by Labrador CMS