På bildet: Driftssjef hos Polaris Eiendom, Martin Johansen, Christian Hope og Tommy Hagenes fra Energy Control.

Polaris Eiendom går for energioptimalisering av byggene

Det nord-norske eiendomsselskapet Polaris Eiendom tar en aktiv og ledende rolle i arbeidet med å energioptimalisere egen eiendomsportefølje.

Publisert

 – Polaris Eiendom viser vei. De er rett og slett en nord-norsk ledestjerne for energioptimalisering av bygg, sier gründer og daglig leder av Energy Control, Tommy Hagenes.

Selskapet skal jobbe sammen med Polaris Eiendom om energioptimalisering av det nordnorske eiendomsselskapets eiendommer. Eiendomsdirektør Ben-Ruben Heimstad, levner liten tvil når han forteller om selskapets satsing.

– Vi skal gjøre så mye som mulig, så raskt og kostnadseffektivt som mulig. Vi har en blandet eiendomsportefølje, hvor en del av byggene er av eldre årgang. Det er utrolig inspirerende å se at det finnes teknologi og løsninger som gjør det mulig å gi disse byggene et betydelig bærekraftløft, uten at det koster oss skjorten. Jeg kjenner derfor at den reisen vi nå har lagt ut på, sammen med Energy Control, den er en helt riktig vei å gå, sier Heimstad.

Polaris Eiendom har en eiendomsportefølje med 29 næringseiendommer i Tromsø, Bodø og Narvik. Ambisjonen er å være den ledende eiendomsaktøren i Nord-Norge.

– Bærekraft er viktig for oss, og her spiller energioptimalisering en sentral rolle. Flere av våre eiendommer er bygget på 80-tallet og med det kommer det automatisk et betydelig potensial for energiforbedringer, sier driftssjef hos Polaris Eiendom, Martin Johansen.

Derfor innledet de høsten 2023 et samarbeid med Energy Control. Det første bygget de tok fatt i var Bryggekvartalet i Tromsø, et bygg med en bredt sammensatt leietakermasse.

Energy Control har plassert sensorer som henter data fra både byggets ventilasjonsaggregater og inneklimaet og temperatur i utvalgte arealer i Bryggekvartalet i Tromsø.

– Dataene ble analysert og det viste seg umiddelbart at det var en rekke grep vi burde ta, og som ville gi umiddelbar effekt. Vi har sett umiddelbare resultater. På bare noen få dager har vi tatt ned driftstimene på anlegget med cirka 10.000. Hvor store besparelser vi snakker om, vet vi foreløpig ikke, men det er ingen tvil om at det blir betydelig, sier Johansen.

De gode resultatene har ført til at Polaris Eiendom har rullet løsningen ut i flere av sine bygg. Så langt er de oppe i fire bygg i Tromsø og fire i Narvik.

– Vi ruller dette ut i de byggene hvor vi ser at det er fornuftig. Så langt er vi i gang i åtte bygg, men det kommer garantert flere til, sier Johansen.

Hagenes i Energy Control er imponert over handlekraften til det nord-norske eiendomsselskapet.

– Vi jobber med dette til daglig og er vant med at slike prosesser gjerne tar litt tid. Polaris Eiendom har omfavnet teknologiens muligheter. Det er imponerende hva de har fått til på kort tid, sier Hagenes. 

Powered by Labrador CMS