VINNERE: Asbjørn Lunde i Powerpal og Nina Volstad i Carrot, omgitt av Michael Ambjørn (daglig leder Proptech Denmark), Daniel Butenschøn (daglig leder i Proptech Norway) og Roger Tofft (daglig leder i Proptech Sweden)

Disse norske proptech-selskapene utmerket seg i Nordic Proptech Awards.

PowerPal og Carrot stakk av med priser under årets Nordic Proptech Awards. Samtidig var det flere norske selskaper som var nominert til de gjeve prisene.

Publisert Sist oppdatert

Det var i København at den tredje utdelingen av Nordic Property Awards fant sted, med over 200 gjester, jurymedlemmer og nominerte. I to av de seks kategoriene var det norske proptech-selskaper som stakk av med seieren.

Den relativt ferske Stavanger-baserte startupen Powerpal vant i kategorien Urban Mobility & Logistics. Selskapet selger energi som en tjeneste gjennom smart maskinvare som er designet for å redusere energiforbruk og redusere utslipp. Programvaren gir brukerne informerte beslutninger om når strøm skal rutes, kjøpes, lagres og selges basert på forbruk og pris. Grunnlegger Asbjørn Lunde forteller at løsningen er skalerbar til ethvert bygg:

– Vi forsøker å endre energilandskapet, og denne prisen er drivstoff for at vi skal pushe de grensene ytterligere, sier en storfornøyd Lunde.

Carrot har vunnet flere priser de seneste årene, og i år vant de Nordic Proptech Awards i kategorien Property Management. Carrots programvare bruker konkrete brukerdata til å motivere hver enkelt leietager i et bygg til å forbedre resirkuleringsgraden, og hjelpe gårdeiere med å redusere kostnader, redusere avfall og oppfylle rapporteringskrav:

– Nivået på nordisk proptech har aldri vært høyere, og å vinne i den meget konkurranseutsatte kategorien Property Management er en stor fjær i hatten for oss. Etter et sterkt 2023 er prisen en stor bekreftelse for hele teamet i Carrot for at vår påvirkning på eiendomsbransjen kan være betydelig, sier produktsjef Nina Volstad, som mottok prisen på vegne av Carrot.

Ti av finalistene var norske, og daglig leder Daniel Butenschøn i Proptech Norway er fornøyd med at noen bragte hjem edelt metal:

– Norsk og nordisk proptech gjør det stadig skarpere globalt. Relativt til finansiering er det meget høykvalitet på produktene og tjenestene som utvikles her oppe i nord – på ryggen til gode og strukturerte byggedata, og sammenlignet med de fleste andre steder veldig innovative eiendomsselskaper, sier Butenschøn.

Han mener samtidig at en utfordringene til mange av de norske selskapene er å skalere løsningene til større markeder, sier Butenschøn.

– Proptech er en potensiell stor norsk eksportindustri. Da er det avgjørende at nordiske aktører – eiendomsselskaper, investorer, organisasjoner – samarbeider om å skalere de beste løsningene. Det er flott å se hvor viktig Nordic Proptech Awards på kort tid har blitt som internasjonal utskytningsrampe.

Nordic Proptech Awards eies og drives i fellesskap av de nordiske proptechforeningene Proptech Norway, Proptech Finland, Proptech Sweden og Proptech Denmark, som administrerer prisen fra København. Fagjuryene består av ledende nordiske eiendomsaktører. Hensikten med prisen er å øke synligheten for ledende nordiske løsninger på de største utfordringene eiendomsbransjen står overfor.

Her er vinnere Nordic Proptech Awards 2024:

Invest & Finance: Legacy: Carbon Accounting for Real Estate

Urban Mobility & Logistics: PowerPal

Market: Portally

Healthy & Sustainable Buildings: Insutex

Property Management: Carrot

Contech: Plant

Dette er de norske finalistene: 

Laiout

Tvinn Solutions

EI Solutions

Visuado

Parqio

Findable

Properly

Incube Lighting

Powered by Labrador CMS