VIL KJØPE MER: Investorene er sultne på å kjøpe mer næringseiendom.
VIL KJØPE MER: Investorene er sultne på å kjøpe mer næringseiendom.

Frykter ikke finansieringsproblemer (+)

Andelen norske eiendomsinvestorer som ser dårligere utsikter til finansiering, har falt fra 43 prosent i andre kvartal til 21 prosent.

Publisert

Det kommer frem i den seneste investorundersøkelsen til Cushman & Wakefield. Undersøkelsen er foretatt blant 180 investorer i Danmark, Finland, Norge og Sverige og ble gjennomført i uke 33-34.

Med svaralternativene «forbedrede forhold», «uendrede forhold» og «forverrede forhold» til spørsmålet om finansieringsutsikter de neste seks månedene, svarte 26 prosent av de norske investorene at de ser forbedrede forhold. Det er en kraftig oppgang fra andre kvartal, da bare 8 prosent svarte det samme. Samtidig falt andelen investorer som forventer forverrede forhold fra 43 prosent i andre kvartal til 18 prosent i tredje kvartal. De som tror på uendrede forhold steg fra 49 til 54 prosent.

I Norge ønsker to av tre investorer å øke sin eiendomsportefølje. Samtidig vil bare 4 prosent være netto selgere av næringseiendom i de kommende seks månedene.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.