Omsetningen øker

Publisert Sist oppdatert

Om det var det gode været som var årsaken skal være usagt, men omsetningen av næringseiendom i Norge var høyere i juli i år enn i samme måned i fjor.

Opp 30 prosentI henhold til den siste oversikten fra Pangea Property ble det i år solgt ni eiendommer i juli, til en samlet verdi av 1,8 milliarder kroner. I juli i fjor ble det omsatt næringseiendommer til en samlet verdi av 1,4 milliarder kroner. Omsetningen er altså opp 400 millioner kroner, eller nærmere 30 prosent.

Les også: Spår het høst

Les også: Bankmarkedet bedre, men selektivt

Ikke flere utlendingerMens noen hevder at utenlandske aktører er mer aktive i markedet enn tidligere, viser Pangeas oversikt at denne utviklingen er flat. Utenlandske kjøpere har det siste året stått for om lag syv prosent av det totale volumet, som er på nivå med tidligere år. Det samme gjelder salg av eiendommer. Utenlandske aktører har stått for 16 prosent av salgsvolumet det siste året.

Les også: – Vi skal kjøpe mye eiendom i Norge

Trondheim på linje med AkershusIkke overraskende er det i Oslo de fleste transaksjonene skjer. Transaksjoner i hovedstaden står for 58 prosent av det totale salgsvolumet det siste året. Deretter følger Akershus med 10,3 prosent, Trondheim med 10,2 prosent, Bergen med 6,7 prosent og Stavanger med fem prosent.

Les også: Her er det flere kjøpere enn selgere

Powered by Labrador CMS