Ny Statsbygg-sjef på plass

Publisert Sist oppdatert

Vaagaasar Nikolaisen kommer fra stillingen som utbyggingsdirektør i Jernbaneverket og har blant annet erfaring fra Statoil og Norsk Hydro. Han er 46 år gammel og er utdannet sivilingeniør fra NTNU med en mastergrad fra Bedriftsøkonomisk Institutt innen prosjekt- og virksomhetsledelse.

Les også: Ny sjef i NCC Bolig

Les også: Tar over som leder av DNB Næringsmegling

Utfordring– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. Statsbygg er en viktig samfunnsaktør og en forvalter av store eiendomsverdier, som byr på spennende og givende arbeidsoppgaver. Å få lede en slik organisasjon er å bli vist stor tillit, og jeg er svært glad for å ha fått denne muligheten. Utfordringen blir både stor og meget interessant, sier Statsbyggs nye toppsjef Harald Vaagaasar Nikolaisen på Statsbyggs egne nettsider.

Etter utnevnelsen av Vaagasar Nikolaisen i Statsråd 8. mars uttalte fornyingsminister Rigmor Aasrud i en pressemelding:

Kunnskap– Vaagaasar Nikolaisen har viktig faglig kunnskap og erfaring fra store, komplekse prosjektvirksomheter i både privat og offentlig sektor. Dette er god kompetanse å ha med seg som ny direktør i Statsbygg.

Les også: Hun skal lede Entras satsning i Oslo sentrum

Statsbygg er en statlig forvaltningsbedrift underlagt Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet og skal iverksette og gjennomføre Stortingets vedtatte politikk innenfor den statlige bygge- og eiendomssektoren. Statsbygg har 845 ansatte, forvalter 2250 bygninger fordelt på 600 eiendomskompleks og er til enhver tid i gang med omlag 160 byggeprosjekter.

Les også: Statsbygg og Enova inngår samarbeid

Administrerende direktør i Statsbygg blir tilsatt på åremål for en periode på seks år. Åremålet kan fornyes en gang.

Vaagaasar Nikolaisens forgjenger, Øivind Christoffersen, ble konstituert som administrerende direktør 5. oktober 2000 og begynte i sitt første åremål i juni 2001.

Powered by Labrador CMS