Tech:

Norsk proptech-selskap vant MIPIM-pitch

Under MIPIM Propel i New York, verdens største eiendomsteknologi-konferanse, gikk det norske proptech-selskapet Defigo av med seieren under pitchekonkurransen.

Publisert

– Det var en ære for oss å se at vår løsning og teknologi er aktuell utover Norges grenser. Det var tre investorer i panelet, og det viser at vi er relevante i det amerikanske markedet, og at vårt budskap resonerer med ekspertene i det amerikanske proptech-markedet, sier Hildur Smaradottir, CEO i Defigo, om seieren under Propel. Pitchekonkurransen var et samarbeid mellom Nordic Innovation House i New York og MIPIM.

– Budskapet vårt om effektivisering av adgangskontroll, verdien av digitalisering og bærekraft er noe vi opplever som spot on, både for eiendomsselskapene og proptech-miljøet, sier Smaradottir.

I juryen satt Phil Russo, partner i Metaprop NYC, Chris Moreno, Eiendoms- og proptechinvestor i On Deck Prop Tech og Thomas Bigagli, tech-investor i Plug & Play.

Vil inn på det amerikanske markedet

For Defigo ga MIPIM stor verdi, særlig for å bygge relasjoner, samt å møte viktige aktører i proptech-landskapet.

– Vi ønsker oss inn på det amerikanske markedet, for oss var det viktig å være til stede på konferansen for å få med oss så mye som mulig om det som beveger seg i markedet, samt å bygge nye relasjoner. New York har blant annet et initiativ hvor de tilbyr proptech-selskaper å pilotere på byens eiendommer. Med det som formål å lande vår første pilotkunde i USA var møtet med store lokale selskaper som vi nå har diskutert piloter med, verdifullt, sier hun fornøyd.

USAs svar på taksonomi

Smaradottir påpeker at det finnes mange lokale bærekrafts initiativ i USA. I New York har de noe som heter Local Law 97, hvor alle som eier eiendom større enn 4.500 kvadratmeter må dokumentere bærekrafttiltak fra 2024.

– Når man er med på en slik konferanse forstår man hvor viktig bærekraftfokuset er, også i USA. Det at alle eiendomsbesittere i New York over en viss eiendomsstørrelse må dokumentere bærekraftstiltak vil få store konsekvenser, og det er noe vi kan hjelpe dem med. Med vår løsning kan disse aktørene spare opp til 5 tonn CO2-utslipp per bygg, helt enkelt med å digitalisere adgang på toppen av de systemene som finnes i bygget fra før. Det finnes også lover tilsvarende Local Law 97 i Boston og Washington. Dermed blir løsninger som Defigo bistår eiendomsaktørene med for å nå sine bærekraftmål veldig aktuelle, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS