Tech:

NY PROPTECH-INVESTERING: Baard Schumann har gått inn et nytt proptech-selskap.

Baard Schumann investerer i QiSpace

– Jeg har sett de fleste verktøy i bransjen, men ingenting som kan måle seg med dette.

Publisert

Det sier Baard Schumann etter å ha gått inn med kapital i proptech-selskapet QiSpace.

– I alle år har vi boligutviklere drømt om at alle kundene våre skal kunne vandret gjennom leiligheten de har lyst på før de kjøper den. Nå leverer QiSpace dette! Du ser leiligheten og utsikten fra leiligheten. Dette verktøyet vil alle boligutviklere og prosjektselgere ønske seg, sier Baard Schumann om QiSpace, som driver med 3D visualisering av leilighetsprosjekter.

– Jeg har sett på de fleste løsningene i bransjen som presenterer en bolig, men QiSpace er langt foran resten. Tidligere har du måtte kjøpe 3D-tegninger til en høy pris, nå kan dette gjøres til en billig penge, sier Schumann som har jobbet med boligsalg i 26 år. Han er sikker på at dette vil forandre måten man selger boliger på. I fremtiden tror boligeksperten at 70–80 prosent av nyboligmarkedet vil skje digitalt, og at QiSpace vil være et betydelig verktøy for dette.

– Boligbransjen tar etter bilbransjen. Ta Tesla som eksempel, du kan designe din egen Tesla, nå kan du også designe din egen bolig, sier han til Estate Nyheter.

Investerer i proptech-selskaper

Dette blir det tredje proptech-selskapet Schumann investerer i. Han er allerede inne i Marketer og Solgt.no. Og et fjerde står for tur, som mest sannsynlig blir offentliggjort denne uken.

– Jeg går inn i techselskaper som driver med eiendom og gir noe til kundene. Enten det handler om mersalg eller presentasjon – det kunden er på jakt etter, ikke duppeditter. For meg er det kundereisen som er morsom, fra du er interessert i et boligprosjekt til du kjøper, sier Schumann.

Ambisjoner om internasjonal vekst

QiSpace er et nytt steg i teknologien for 3D visualisering av leilighetsprosjekter. De er sannsynligvis det eneste selskapet i verden som automatisk visualiserer alle leilighetene i en bygning og genererer deres utsikt. QISpace har ambisjoner om rask internasjonal vekst og er i dialog med utviklere fra USA og Japan.

Selskapet er et Oslo-basert teknologiselskap som har utviklet en SaaS- plattform fra bunnen av. De er en del av et større økosystem kalt QiTech, som eies av Qi Holding AS

Powered by Labrador CMS