Norlandia presser på

Publisert Sist oppdatert

I begynnelsen av mai skrev Estate Nyheter at Kjell Inge Røkke kan få et asylmottak som nabo ved hytta si på Oppdal. Det er Norlandia som ønsker å omdisponere utleiesenger til asylmottak, et forslag som kommunen har vært lite begeistret for.

Det aktuelle anlegget ligger i Stølen på Oppdal, hvor Kjell Inge Røkke har sin store hytteeiendom.

Les også: Wenaas lukker dørene

Les også: Taper på hotellsatsning

Elendige utleietallNå legger Norlandia ytterligere press på Oppdal kommune, ved å dokumentere hvor lite lønnsom utleiedriften er på det aktuelle anlegget.

Det var i 1998 Norlandia kjøpte turistanlegget Lainsbytorget, og helt siden kjøpet har selskapet tapt på utleidriften.

I et brev til Oppdal kommune skriver Norlandia at utleien ikke engang dekker strømutgiftene på de 63 leilighetene.

Les også: Eventyrlig hyttesalg i saftbygda

Les også: – Kjøpers marked på fjellet

Norlandia ønsker med dette å vise at det ikke er behov for utleieleiligheter i dagens turist-Oppdal, mens kommunen har hevdet det motsatte. I brevet fremgår det at leilighetene har stått nærmest tomme de siste årene, og i 2012 var belegget elendige fem prosent. I fjor tjente Norlandia 17 kroner per dag per leilighet.

110-150 asylsøkereNorlandia skriver at anlegget er tenkt å huse 110-150 personer, og driften er planlagt å gå over tre år med mulighet for forlengelse. Mottaket vil bli basert på selvhushold og betjenes av seks til syv ansatte, herunder vaktmester, daglig leder, sosialkonsulenter og miljøarbeidere.

Les også: Røkke får medhold mot byggeforbud

Les også: Thon vil lokke oslofolk til Flå

Utviklingsleder Jan Kåre Husa i Oppdal kommune sier til avisen Opp at man vil avklare sakene politisk før sommerferien. Dispensasjonssaken må avgjøres i bygningsrådet, mens drift av asylmottak må avgjøres i kommunestyret.

Powered by Labrador CMS