Nedskrivinger tynger resultatet

Publisert Sist oppdatert

NCC i Norge leverte i årets andre kvartal en omsetning på 2 209 millioner kroner og et negativt driftsresultat på 50 millioner kroner. Tilsvarende tall for andre kvartal 2012 var 1 769 millioner kroner og 59 millioner kroner. Ordreinngangen og ordrereserven var 2 752 millioner kroner (3 294) og 8 165 millioner kroner (7 453). Dette opplyser NCC i en pressemelding.

Utviklingen er positiv innen anlegg, veiservice og  –vedlikehold, utleie av kontorlokaler og boligutvikling.

Les også: AF Gruppen kjøper seg større

Prosjektnedskrivninger tynger Omsetningen i andre kvartal 2013 var 1 579 millioner kroner (1 084). Driftsresultatet endte på -101 millioner kroner (14).

Ordrereserven per 30. juni 2013 var 6.492 millioner kroner (5 754). Ordreinngangen i andre kvartal 2013 var 1 784 millioner kroner, mot 2 691 millioner kroner i samme periode i 2012. I andre kvartal inngikk NCCs distriktskontor i Nord-Norge flere større kontrakter innen både bygg og anlegg. Blant annet Dolmsundsbrua, Hålogalandsbrua og Finnsnes ungdomsskole.

Les også: Ny regionsjef i NCC Bolig

Les ogs: NCC dropper storprosjekt

– Jeg er ikke fornøyd med utviklingen innen bygg i Oslo-området. Derfor er det iverksatt flere konkrete tiltak, blant annet er ny regiondirektør i Oslo Bygg ansatt og vi samler den øvrige ledelsen for byggregionene våre i Oslo. Omsetningen og ordreinngangen i NCC Construction er høy, men nedskrivinger på et antall prosjekter trekker resultatet ned, sier administrerende direktør Håkon Tjomsland i NCC Construction.

Samtlige av nedskrivningene er på byggprosjekter i Oslo-området. Den største av dem er på et prosjekt som ble overtatt i forbindelse med kjøp av et selskap i 2012. Dette prosjektet ble også nedskrevet med 43 millioner kroner i første kvartal.

Fra og med 16. august gjøres det også endringer i ledergruppen i NCC Construction Norge.

Les også: Konkursras i bygg og anlegg

Les også: – Vi er inne i en utfordrende tid

Les også: – Vanskeligere å få inn penger

Lang vinter påvirket NCC Roads’ ble påvirket av den lange vinteren, som ga sen oppstart på årets asfaltsesong, men produksjonen og legging av asfalt har hatt et høyt volum i mai og juni. Pukk og grus-virksomheten har vært stabil og som forventet gjennom kvartalet.

Veiservice har god utvikling og har i perioden jobbet med oppstart av tre nye driftskontrakter for Statens vegvesen.

Les også: NCC selger i Sverige

Les også: NCC-jackpot i Sverige

Lysaker Polaris igangsettesNCC Property Development har inngått flere leieavtaler i andre kvartal, både i Stavanger og Oslo. En av avtalene var med Technip Norge om utvikling av nytt hovedkontor på Lysaker Polaris. Technip Norge har videre opsjon på hele byggetrinn 1. Byggetrinn 2 er planlagt igangsatt i 2015.

Les også: Vil være midt i trafikken

Overleverte på Lilleborg NCC Bolig overleverte i kvartal to 55 leiligheter i siste byggetrinn på Lilleborg i Oslo. Videre ble det solgt 16 (28) boliger i andre kvartal, startet bygging av 21 (56) og overlevert til sammen 62 (58). I andre kvartal meldte NCC Bolig om kjøpet av utviklingsprosjektet LonaParken utenfor Bergen, som er regulert for 600 boliger.

Powered by Labrador CMS