GLEDER SEG: Markedsdirektør Pål Bøe og konsept- og utviklingssjef Siri Løining i Møller Eiendom gleder seg til å få liv i det gamle biblioteket på Hammersborg i Oslo sentrum.

Hun skal fylle Gamle Deichmanske med nytt liv

Siri Løining er blitt ansatt som konsept- og utviklingssjef for Møller Eiendoms prestisjeprosjekt Gamle Deichmanske.

Publisert Sist oppdatert

Løining kommer fra stillingen som merkevaredirektør for Sommerro. Der har hun hatt ansvar for konseptutvikling, samarbeid og nabolagsstrategien. Nå skifter fokus til Oslos gamle hovedbibliotek, som skal bli en ny storstue for mat-, foto- og kulturopplevelser.

– Utvikling av Gamle Deichmanske er en drømmejobb! Etter fem år med Sommerro, har jeg virkelig sett verdien av å investere i bevaring og videreutvikling av gamle bygg. Møller Eiendom har store visjoner og et ekstremt dyktig og dedikert team som vil gi mye tilbake til byen. Jeg kan nesten ikke vente til å begynne på et nytt, viktig Oslo-prosjekt sammen dette laget, sier Siri Løining, konsept- og utviklingssjef i Gamle Deichmanske.

Det var i mars 2021 at Møller Eiendom tok over de gamle biblioteklokalene på Hammersborg i Oslo sentrum for svimlende 245 millioner kroner. Etter kjøpet har Møller Eiendom holdt bygget åpent for arrangementer, konserter og fotokunstutstillinger, mens det er blitt jobbet med planene for transformasjon av eiendommen. Siri Løining tiltrer stillingen fra 1. februar 2023, og vil ta del i arbeidet med aktivering av bygget før det etter planen stenger for rehabilitering til sommeren. Gamle Deichmanske planlegges gjenåpnet med nytt innhold i 2027.

– Gamle Deichmanske er et stort og spennende eiendomsprosjekt. Det har vært veldig viktig for oss å finne en konsept- og utviklingssjef som forstår byggets arv og historie, og som klarer å løfte dette inn i prosjektet som en del av den konseptuelle overbyggingen. Vi skal skape en storstue for fotokunst og matopplevelser på Hammersborg og i Oslo, i internasjonalt format, sier Pål Bøe, markedsdirektør i Møller Eiendom, og fortsetter.

– Siri er den aller beste til å fylle et ikonisk bygg som Gamle Deichmanske med liv og innhold, og ikke minst etablere gode samarbeid med andre, spennende aktører i området. Med utbyggingen av det nye Regjeringskvartalet gjennomgår Hammersborg en total forandring, og vi gleder oss til å bidra til å skape nye opplevelser for alle som bor, jobber og besøker bydelen.

Siril Løining har over 30 års erfaring fra hotellbransjen, både fra ulike lederstillinger i Nordic Choice Hotels og fra drift og nyetableringer hvor konseptutvikling har spilt en viktig rolle. I tillegg til Sommerro, har hun vært med å skape Oslofavorittene The Thief og Amerikalinjen, og bidratt til posisjoneringen internasjonalt. I alle prosjektene har hun jobbet spesielt med lokalmarkedet og samarbeid med norske aktører.

– Gamle Deichmanske ligger i et område der det skal skje mye i tiden frem mot nytt regjeringskvartal. Det er spennende å jobbe med Møller Eiendom, som har lang tidshorisont og ambisjoner ut over egen tomtegrense. Jeg gleder meg til å invitere flere dyktige partnere inn i prosjektet, og forhåpentligvis skape noe som gir ringvirkninger ut over bygget selv, avslutter Løining.

Powered by Labrador CMS