Mer sparing, mindre konferanser

Publisert Sist oppdatert

Antallet konferansebookinger med overnatting har gått ned 15 prosent i Sverige i år. Flere bedrifter og offentlige aktører velger endagskonferanser, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Les også: Thon vil ha hotell og kjøpesenter på Dombås

Les også: Her er Stordalens nye hotelldeal

De siste tre, fire årene har antall dagskonferanser blitt fordoblet, i følge medlemsorganisasjonen Svenska Möten, som omfatter 126 møte- og konferanseanlegg.

Korter ned reisetidAnnonseteksten: ”Konferanser med overnatting” har blitt mindre vanlig de ti siste årene. I stedet har dagskonferanser tatt en stadig større del av konferansemarkedet.

Les også: Norden lokker hotellgigantene

Les også: Den dyreste hotellbyen

En årsak er at mange bedrifter ikke lenger ønsker å koste på seg lange konferanser som holder de ansatte borte fra arbeidsplassen. Det blir stadig vanligere å legge konferansene nær store kollektive knutepunkt i storbyene Stockholm, Gøteborg og Malmø, så møtedeltakerne får kort reisetid.

Slutt på overflodKonferansebooking har vært en god pekepinn på bedriftenes økonomi og konjunkturer i markedet. Men det er ikke bare i det private det kuttes, også offentlige aktører deltar på færre konferanser, i følge nyhetsbyrået.

Les også: Fornebu stjeler gjester fra Gardermoen

Powered by Labrador CMS