– Mange søkere, men få kvalifiserte

Publisert Sist oppdatert

– Vi har jobbet mye med eiendom de siste 10 til 15 årene. Vår erfaring er at tilgangen på kvalifiserte søkere ikke er stor, sier partner i rekrutteringsselskapet Compass, Johnny Aastad.

Blant de som for øyeblikket bruker selskapet til å rekruttere personell er Høegh Eiendom, Mustad Eiendom, Selvaag bygg og arkitektkontoret Snøhetta.

Les også: Basale stokker om i ledelsen

Les også: Avvikler Viken Næringsmegling

Les også: Newsec styrker staben

Har ikke det som krevesAastad påpeker at han snakker først og fremst om stillinger som krever en viss teknisk kompetanse og erfaring.

– Ser man litt tilbake i tid, så ble mange eiendomsselskaper drevet av økonomer. På et tidspunkt fant man ut at man trengte mer byggteknisk kompetanse. Utfordringen er at dersom man er på jakt etter tekniske sjefer, så er det ofte mange rene driftsfolk og personell fra forvaltning som søker. Ofte har ikke disse den tekniske kompetansen som kreves.

Les også: Foss & Co har byttet ut nesten alle ansatte

Les også: Efskin starter for seg selv

– Det er en del nyutdannede med riktig utdannelse, men de mangler erfaringen. Vi opplever det derfor ofte slik at det er mange som søker seg til eiendomsbransjen og slike jobber, men at det er få som har den kompetansen som faktisk etterspørres, sier Aastad.

Økende attraktivitetEstate Nyheter omtalte nylig at DTZ fikk 80 søkere til to eiendomsjobber. Til de aktuelle stillingene i DTZ var det først og fremst økonomer som var ønsket. Aastad mener det ikke er unormalt med mellom 30 og 50 søkere til denne typen stillinger.

– Dette er stillinger som favner ganske bredt og det er nok mange innenfor finans som kan tenke seg en slik jobb. Eiendom er et finansielt instrument og blir av mange sett på som en attraktiv bransje. Det har en del fellestrekk med shipping, sier Aastad.

Les også: Hanevold ny Peab-sjef

Les også: Ny sjef i Entreprenørforeningen

Slik har det imidlertid ikke alltid vært. Ser man seks til sju år tilbake i tid var blant annet aksjemeglerstillingene svært attraktive.

– Disse stillingene er det i dag færre av og mange av dem som søkte seg til slike jobber ser nok i dag på eiendom som et mer attraktivt alternativ, sier Aastad.

Powered by Labrador CMS