Må utvide etter stor pågang

Publisert Sist oppdatert

– Vi ser behovet for å kunne utvide eksisterende bygningsmasse for å sikre lagerplass for våre logistikktjenester, sier Trude Rød, marketingsjef i Solar Norge AS.

Solar Norge AS startet opp som elektrogrossist i 2000 da de kjøpte Siemens Elektroengros AS. Selskapet eier en 60 mål stor tomt i Gardermoen Business Park, hvor de har holdt til siden 2002.

Les også: Bygger sykehus på Gardermoen

Les også: Fornebu stjeler gjester fra Gardermoen

Les også: Utfordringer på vei

– Stadig behov– Selskapet har hatt en rask utvikling, og det har stadig vært behov for utvidelse, sier Rød.

Fra å starte med et lager på 14 000 kvadratmeter har de snart doblet den totale bygningsmassen. I løpet av 2013 utvider de med et utelager på 4000 kvadratmeter for langgods. Per i dag består tomten av et sentrallager og et hovedlager på 24 000 kvadratmeter. Det betyr at de snart disponerer totalt 28 000 kvadratmeter lokale i Gardermoen Business Park.

Les også: Rekordmange jakter på logistikklokaler

Les også: – Stort potensial for hotellene på Gardermoen

Statens Vegvesens utbygging av V23 krysset har skapt utfordringer for nyetablerte ved flyplassen, men Solar har erfart at Ullensaker kommune har vært svært behjelpelige i denne prosessen. Kommunen har i tillegg til å godkjenne det nye utelageret, også innvilget søknaden om en utbygging av eksisterende lagerareal.

Opp mot 50.000 arbeidsplasser– Vi har hatt en god prosess og dialog med kommunen hele veien. De har vært løsningsorienterte og godkjent våre planer om utbygging av utelageret og et nybygg på 5500 kvadratmeter for å dekke inn økning av eksisterende produksjon, sier Rød.

Les også: – 1000 nye arbeidsplasser årlig

Når Gardermoen Business Park er ferdig utviklet skal det etter planen være arbeidssted for 30 000 til 50 000 mennesker.

Powered by Labrador CMS