Luksus har løftet leieprisene

Publisert Sist oppdatert

– De har absolutt hatt suksess med det arbeidet de har gjort i området som nå kalles Promenaden, sier retailmegler hos Akershus Eiendom, Remi N. Olsen.

Les også: Søylen selger unna

Har dratt lasset

Han har jobbet tett på Søylen Eiendom i en årrekke og i 2007 tok han dem blant annet med på en rundtur i Europa for å se hvordan ting ble gjort i byer som den gang lå langt fremme på sentrumshandel.

– Vi introduserte dem for våre kollegaer i Europa og siden det har vi jobbet sammen for å til et bedre handelsmiljø i sentrum. Det har blitt kjempeflott og både Søylen og Eiendomsspar fortjener all honnør for å ha vært med å dra dette lasset, sier Olsen.

Les også: – Ikke rom for økte leiepriser

Les også: Investorene satser på shopping

Opp til 18.000 kroner

Siden dette arbeidet begynte har området fått et betydelig løft og Søylen markedsfører området nå som Promenaden. Dette området og tilstøtende områder har i samme perioden også opplevd et betydelig leieprisløft.

– Nedre og Øvre Slottsgate, samt Grensen begynner å få et godt trykk. I Nedre Slottsgate (mellom Prinsensgate og Karl Johans gate) må man i dag ut med mellom 16.000 og 18.000 kroner kvadratmeteren. De beste hjørnene i Grensen koster 14.000 kroner meteren. I Øvre Slottsgate ligger prisene på rundt 12.000 til 14.000 kroner kvadratmeteren, sier Olsen.

Les også: Skal tredoble omsetningen

Les også: Blar opp for kjøpesenter-oppgradering

Han forteller at dersom man går tilbake fem år så var leieprisene i disse områdene helt annerledes.

– Da snakker vi om priser på rundt 5-8000 kroner kvadratmeteren for flere av disse gatene. Det arbeidet disse aktørene har gjort i dette området har med andre ord absolutt betalt seg, sier Olsen.

Etterspørselen større enn…

Det som har skjedd ifølge Olsen, er at prisene på de beste lokalene i Karl Johans gate trolig har nådd sitt maksnivå og vil trolig ikke stige annet enn med konsumprisindeksen. Den store veksten kommer nå i gatene i og omkring Karl Johans gate. Dette ser vi blant annet i Nedre og Øvre Slottsgate.

– Det blir nok ingen nye kontrakter som overstiger 25.000 kroner kvadratmeteren. Men det er først og fremst de øvrige områdene i og rundt Egertorget som nå vil oppleve en god vekst i leieprisene. Fra å være kun få bygg snakker vi nå om et området på seks kvartaler. Slik er det når etterspørselen er større enn tilbudet, da presses leieprisene oppover. Det vil ikke forbause meg om Promenaden snart må utvides, sier Olsen.

Les også: – Rasering av handelen i Oslo

Les også: Disse kjedene vurderer Norge

 

Powered by Labrador CMS