STORKJØP: Morten Roland i NIAM er fornøyd med kjøpet av det nye lageret på 64.000 kvadratmeter.

Niam kjøper nytt gigantlager

NIAM kjøper Ahlsells nye sentrallager som er under oppføring nord for Gardermoen. Eiendomsverdien er 1,45 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Niam fortsetter sin nordiske ekspansjon innen logistikkmarkedet og har inngått en avtale med Wästbygg Gruppens datterselskap Logistic Contractor om å kjøpe Ahlsells nye sentrallager som er under oppføring nord for Gardermoen. Sentrallageret blir på ca. 64.000 kvadratmeter, og den romslige tomten på ca. 266.000 kvadratmeter har i tillegg utvidelsesmuligheter på anslagsvis 20.000 kvadratmeter. Tomteopparbeidelsen er i full gang, og prosjektet skal stå ferdigstilt medio 2025. Niam overtar eiendommen i forbindelse med ferdigstillelse.

– Dette er Niams første investering innen logistikk i Norge, og vi er svært fornøyde med å kjøpe en topp moderne og fremtidsrettet logistikkeiendom med utvidelsesmuligheter som kan støtte et offensivt selskap med vekstambisjoner, sier Morten Roland, Niams landssjef i Norge.

Det er Logistic Contractor som i nært samarbeid med Ahlsell utvikler eiendommen. Det nye anlegget har høye bærekraftsambisjoner. En solcellepark vil bli installert på taket med stipulert produksjon på minimum 3,4 Gwh, og det skal etableres et bergvarmeanlegg for å hente termisk energi til oppvarming og kjøling. Ambisjonen er å produsere mer energi enn det som forbrukes. Det nye logistikkanlegget vil sannsynligvis være det største som er bygget i Norge i en byggeprosess. 

Eiendomsverdien er 1,45 milliarder kroner.

– Det har vært en fin prosess med selger og vi ser frem til å følge byggeprosessen videre, avslutter Morten Roland.

– Logistic Contractor beviser med dette at moderne bærekraftige logistikkeiendommer med lav husleie og lang leieperiode er attraktivt. Derfor kommer vi til å fortsette med å finne gode lokaliteter til leietakere og tilby lav leie gitt lange leiekontrakter. Det har vært en fornøyelse å bli kjent med Niam i Norge og vi ser frem mot ett godt samarbeid i årene som kommer, sier Espen B. Danielsen, Landsjef i Logistic Contractor AS.

Cushman & Wakefield Norge/Sverige har sammen med 60 Grader Næringsmegling og Ræder Bing Advokatfirma bistått Logistic Contractor i salget.

Advokatfirmaet Selmer og PWC har vært kjøpers rådgivere i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS