SKIFTE: Per Mortensen overlater sjefsstolen i Linstow til Knut Løken.

Mortensen gir seg i i Linstow - her er den nye toppsjefen

Per Mortensen går av med pensjon etter 14 år som leder i Linstow. Knut Løken er ansatt som ny adm. direktør i selskapet.

Publisert

Knut Løken rykker dermed opp fra stillingen som viseadm. direktør i Linstow til adm. direktør. Han har vært ansatt i selskapet siden 2010, med ansvar for investeringer og forretningsutvikling. Han har vært en del av ledergruppen i alle årene, og ble viseadm. direktør i 2020. Løken tar over sjefsjobben ved årsskiftet når Per Mortensen, som 67-åring, trer til side etter 14 år som leder i Linstow.

– Vi er svært fornøyde med den jobben Per Mortensen har utført i disse 14 årene. Fra 2009 og frem til i dag har selskapet tredoblet sin portefølje som i dag utgjør totalt 550.000 kvadratmeter i tillegg til et fremtidig utviklingspotensial på nærmere 800.000 kvadratmeter. Under hans ledelse har Linstow bygget opp den norske porteføljen slik at den nå utgjør 50 prosent av selskapets totale portefølje. Dette er gjort parallelt med at Linstow har fortsatt å styrke sin posisjon i Baltikum. I dag er selskapet en ledende byutvikler med en rekke profilerte prosjekter. I tillegg har Linstow tatt en tydelig posisjon innen helserelatert eiendom og helsefremmende stedsutvikling. Knut Løken har vært en sentral medspiller i dette arbeidet, og vi er trygge på at han er den rette til å løfte Linstow videre, sier styreleder Sigurd Thorvildsen.

Per Mortensen vil jobbe ut 2023, og han vil også kunne stå til disposisjon for ny administrerende direktør etter skiftet.

– Dette har uten tvil vært den beste jobben i min karriere, og jeg er stolt av det organisasjonen har fått til. Vi har utviklet steder som er en viktig del av hverdagen for svært mange mennesker. Nå har vi flere prosjekter på gang enn noensinne, deriblant Oslos mest spennende byutviklingsprosjekt – Adamstuen. Jeg gleder meg til å følge realiseringen av disse prosjektene fra sidelinjen etter nyttår, i visshet om at Knut er den rette til å lede dette, sier Mortensen.

Knut Løken kjenner Linstow godt etter 13 år, men er ydmyk for oppgaven han står overfor.

– Jeg vil takke for tilliten, og er jeg glad for at jeg har fått anledning jobbe side om side med Per gjennom mange år. Linstow er i meget god fart, og har alle muligheter fremover. Min oppgave blir å videreutvikle selskapet sammen med fantastiske kollegaer for å realisere de ambisjonene som er lagt for videre bærekraftig vekst, sier Løken.

Powered by Labrador CMS