Lemper ut eiendom

Publisert Sist oppdatert

I fjor opprettet spanske myndigheter selskapet Sareb, som har overtatt eiendommer fra nasjonaliserte banker. Så langt har Sareb overtatt flere titalls tusen eiendommer. Det er nå kjent at selskapet har en målsetting om å kvitte seg med 42.500 eiendommer i løpet av de neste fem årene, eller 8500 enheter per år.

Miami-investorerNå er det kjent at Sareb har lykkes å finne en kjøper til en portefølje med over 900 eiendommer, som stammer fra den detroniserte banken Bankia. Kjøper skal være det Miami-baserte eiendomsfondet H. I. G. Capital.

Les også: – Du har god tid

Les også: Trekker tilbake rivetrussel

Sareb beholder fremdeles eierskap til 49 prosent av porteføljen, som skal totalt skal ha en verdi på 100 millioner euro. Eiendommene består av både boliger, parkeringshus, lager og forretningslokaler.

Les også: Mer enn 90 prosent fall i omsetningen av næringseiendom

80 prosent rabattSpekulasjonene går nå høyt hvorvidt det budsjetterte salgstempoet vil senke prisnivået i Spania ytterligere. Som et eksempel kan det nevnes at da banken Banesto i fjor la ut 4600 boliger på sin egen eiendomsportal, så var rabattene betydelige. For å få fortgang i salget var prisene satt ned med mellom 50 og 80 prosent i forhold til tidligere prisforlangende, og i mange tilfeller var kvadratmeterprisen på enhetene på samme nivå som for 20 år siden.

På den spanske øygruppen Kanariøyene har Sareb flere tusen eiendommer til salgs. I tillegg kommer eiendommer som andre banker og finansieringsinstitusjoner skal selge, samt eiendommer som står for salg i regi av forskjellige eiendomsutviklere.

Les også: Friskmelder eiendomsmarkedet i Florida

Les også: Vil øke skattetrykket på feriebolig i Frankrike

Nok å velge iNettsiden canarias7.es har tidligere summert det totale antallet boliger til salgs på Kanariøyene til 14.000 enheter, mens det tidligere var så mange som 30.000 boliger til salgs.

Les også: Prisene halvert på feriebolig

Hvorvidt reduksjonen fra 30.000 til 14.000 innebærer at enhetene er solgt eller trukket fra markedet, er det ingen som kan gi noe svar på. Ifølge Canariajournalen viser tall fra det nasjonale statistiske instituttet i Spania at det står hele 138.000 boliger ubebodd på Kanariøyene.

Powered by Labrador CMS