Lavere boligsalg enn i fjor

Publisert Sist oppdatert

– Det er fortsatt stort behov for nye boliger i kjernemarkedene våre i og rundt Stor-Oslo og Stavanger, og det er boliger i de lavere prissegmentene som selger best. Salgstempoet og markedet er som forutsatt noe roligere enn i første kvartal, sier administrerende direktør Baard Schumann.

Les også: Ny Selvaag-topp

Les også: Bolig knuser næring

Salgstempoet er også noe lavere enn i samme periode i fjor. 200 solgte boliger, til en samlet verdi av 722 millioner kroner i andre kvartal i år, er 43 færre enn i samme periode i fjor. Verdien av de solgte boligene i andre kvartal 2012 var 834 millioner kroner.

Ved utgangen av andre kvartal i år hadde selskapet 1 131 boliger under bygging. I samme periode i fjor hadde Selvaag 1 059 enheter under bygging.

Les også: Selvaag kjøper mer i USA

Les også: Boligfesten fortsetter

Lørenskog selger I løpet av andre kvartal i år har Selvaag Bolig hatt salgsstart på totalt 291 boliger i og rundt Stor-Oslo og Stavanger. Salget var spesielt godt i prosjektet Lørenskog Stasjonsby der 32 av 72 to- og treromsleiligheter ble solgt ved salgsstart.

– Vi opplever spesielt stor interesse for Selvaag Bolig Start, våre rimeligste leiligheter for ungdom og førstegangsetablerere. Dette konseptet vil være et viktig satsningsområde for oss fremover. Vår standardiserte byggeprosess gjør at vi kan levere små boliger til priser få andre kan matche, sier Schumann.

Les også: OBOS vil fortette på Lambertseter

Les også: Slik skal Icopal-tomten utnyttes

Kun 23 boliger usolgtSelskapet hadde byggestart på totalt 284 boliger i andre kvartal. 211 enheter ble ferdigstilt, hvorav 202 ble overlevert til kjøper. To av de ni ferdigstilte enhetene som ikke ble overlevert til kjøper er solgt. I tillegg har det vært overlevering av ti enheter i andre kvartal, som ble ferdigstilt i tidligere kvartaler. Per 30. juni hadde selskapet 23 usolgte boliger som var ferdigstilt.

Powered by Labrador CMS