– Lavere aktivitet

Publisert Sist oppdatert

NAI First Partners er ute med sin siste markedsrapport, og denne viser at det er tegn til lavere etterspørsel fra bedrifter som ønsker å leie nye lokaler.

– I utleiemarkedet er det i den senere tid registret en noe lavere aktivitet enn forventet. Vi vil likevel beskrive markedet som stabilt. Leienivåene generelt har steget jevnt i to år og at det nå viser en utflating, er ikke uventet, skriver NAI.

Les også: – Tøff konkurranse

Les også: Entra leier ut til Amedia

Betaler godt for luksusEnkelte leietakere er villige til å betale svært godt for de riktige lokalene. Dette gjelder spesielt i Central Business District (CBD).

– Det oppnås fortsatt høye leienivåer i CBD og i de beste eiendommene, men dette «betaler» utleier ofte friskt for. Leietakerne vil ha kvalitet og fleksibilitet – og får det av stadig flere utleiere. Konkurransen er hard, påpeker NAI.

Les også: – Leietakers marked i Bergen

Les også: Må utvide etter stor pågang

Fornebu attraktivtAnalytikerne i NAI sier at Oslo sentrum står sterkt, særlig med den spredning av tyngdepunktet som utbyggingen av Bjørvika og bakenforliggende områder representerer.

Det betyr likevel ikke at utleierne i Oslos randsone sliter med å få leid ut lokalene sine.

Les også: Ny storkontrakt for Bulk

– Ønsket om etablering i et av knutepunktene utenfor bykjernen i Oslo forsterker seg også. Særlig har Fornebu satt seg som et nytt kontor-cluster etter at nye og store leietakere har flyttet inn i til dels spektakulære bygg.

Powered by Labrador CMS